Tort Kinder by Adina

asteptam un like, un share...
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://bunute.ro/tort-kinder-by-adina/
INSTAGRAM

 

tort kinderAceasta reteta nu imi apartine, eu doar am adaptat-o sub forma de tort deoarece este pe placul copiilor.

 

Tort Kinder by Adina

 

 

Necesar:

  • 8 oua
  • 1 borcan ciocolata 400g
  • 250g biscuiti simpli
  • 250 ml frisca
  • 350 g zahar tos
  • 2 lg ulei
  • 5 lg pesmet
  • 1 praf copt Dr Oetker
  • 1 plic budinca vanilie, caramel sau cocos Dr Oetker
  • 3 lg faina
  • 200g unt
  • 500 ml lapte 1,5% grasime
  • 3 lg cacao Van
  • 120 g miez de nuca sau alune maruntite
  • 2 zahar vanilinat Dr Oetker
  • foaie de copt

Blatul

Se bat albusele spuma cu un praf sare, se adauga 100g zahar se bat ca ptr bezea. Se adauga 2 lg ulei, 5 lg pesmet si praful de copt se amesteca usor de sus in jos nu foarte insistent, se intinde uniform in tava  (cca 35/38 cm) pe foaie de copt, deasupra se presara nuca sau alunele maruntite se da la cuptorul incalzit la foc potrivit, se incearca dupa 25 min. cu scobitoarea.


Crema

Se amesteca praful de budinca si 3 lg faina cu 7-8 lg lapte sa se dizolve fara cocoloase si se adauga si restul de lapte. Se pune totul peste galbenusele frecate cu 250g zahar si zaharul vanilinat se amesteca bine si se pun intr-o cratita pe foc mic. Se amesteca continuu sa nu se lipeasca, pana devine vascoasa si greu de amestecat, se da la rece( in cazul in care face cateva cocoloase bagati mixerul) iar cand devine calduta se adauga 200g unt si se mai amesteca la rece pana se omogenizeaza.

Aranjarea prajiturii

Se scoate cu grija foaia de copt de pe blat (sa nu se verse alunele) si se aseaza blatul pe tava, deasupra se intinde ciocolata (e fff migalos), dupa aceea se intinde 1/2 din crema fiarta si racita, deasupra se pun biscuitii. In crema fiarta ramasa se pune cacao la rece si se amesteca bine, aceasta se intinde in continuare peste biscuiti iar deasupra se pune frisca si se poate orna cu ciocolata, alune, cacao, ness, fulgi cocos.

Trebuie sa stea cel putin 2 ore la rece ca sa se inmoaie biscuitii. Nu trebuie exagerat cu alunele fiindca nu da voie blatului sa creasca!

Galerie Foto:

 

1 Comments

  1. mamaiesays: Reply

    Foarte bun acest tort, dar din pacate cam multe calorii, un pic mai dietetic daca ai putea sa-l faci. Crezi ca merge?

Trackback 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TrackBack URL

http://bunute.ro/tort-kinder-by-adina/trackback/

PAGE TOP