Briose cu ciuperci

Print Friendly, PDF & Email
briose cu ciuperci
asteptam un like, un share...

briose cu ciuperci3

O alta varianta a brioselor aperitiv, pe care am sa le incerc si in varianta de post, eliminand smantana, ouale, sunca si cascavalul, insa le voi inlocui cu alte produse.

 

Ingrediente pentru 12 briose cu ciuperci:

– 1/2 kg ciuperci proaspete
– 2 legaturi ceapa verde
– 1 ardei gras sau capia, mare
– 2 oua
– 100g smantana
– 2 linguri cu varf de faina
– 100g sunca Praga sau muschi afumat
– 50g cascaval ras
– 2 legaturi marar verde
– sare si piper dupa gust
– 2 linguri ulei
– foaie de copt

Spalam ciupercile si le punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce da in clocot, le mai lasam 5 minute pe foc, dupa care le scoatem si le taiem cubulete mici (0,5cm). Spalam ceapa si ardeiul si le taiem la fel de marunt, le punem intr-o cratita cu ulei, pe foc si le lasam sa se inmoaie un pic, adaugam si ciupercile si le mai lasam 2 minute. Inchidem focul si lasam la rece.

Taiem sunca cubulete si o punem intr-un castron peste care adaugam ceapa calita cu ciupercile. Spalam si taiem mararul, il adaugam in castron. Separat batem ouale, punem faina peste si omogenizam, adaugam aici si smantana, dupa care le adaugam si pe acestea in castron peste sunca si ciuperci.

Le amestecam si potrivim de sare si piper. Taiem patratele din hartie de copt de 10/10 cm, le asezam in formele de briose si turnam compozitia peste, pana la marginea formei iar deasupra presaram cascaval ras. Dam la cuptor la foc mediu, circa 20-25 de minute sau pana se rumenesc.

Galerie FOTO

Trackback 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TrackBack URL

https://bunute.ro/briose-cu-ciuperci/trackback/

PAGE TOP