Vegeta de casa

Print Friendly, PDF & Email
Vegeta-de-casa
asteptam un like, un share...

Eu nu folosesc Vegeta din comert, nu stiu ce contine in afara legumelor si a sarii! Dar fiindca o folosesc la foarte multe retete, o prepar in casa.

Cu maxim 9 lei iau din piata tot ceea ce imi trebuie pentru a umple un borcan de 800g. Aceasta vegeta tine si 2 ani daca este depozitata si sarata corect.

 Ideal este un aparat pentru deshidratat dar eu nu l-as folosi decat o data pe an si atunci nu stau cu el prin casa doar pentru o singura folosire/an.

Cantitatile de mai jos le fac de doua ori, pentru borcanul meu, pentru ca daca le-as pune pe toate o data  nu s-ar deshidrata corect deoarece ar fi prea incarcata tava.

Ingrediente:

2 legaturi de patrunjel si frunzele de la 2 teline le pun pe hartie la uscat (dar fara prea mult din codite deoarece acestea nu se maruntesc prea bine) le las 2-3 zile sa se usuce bine. Daca le tocam impreuna cu legumele si le punem la cuptor isi vor pierde culoarea.

Spalam, curatam si  tocam la robot:

  • 2 ardei verzi, soiul potop
  • 3 morcovi potriviti
  • 2 radacina patrunjel
  • 2 pastarnac
  • 1 telina cca 5-6 cm in diametru
  • 1 ceapa potrivita.

Acest amestec il punem intr-o tava cu hartie de copt, intins pe toata tava. Dam la cuptor la foc minim si punem tava sus de tot. Daca cuptorul arde, punem inca o tava jos ca sa mai domoleasca focul sau lasam usa cuptorului intredeschisa. La o jumatate de ora mai plimbam amestecul din centru catre margini, dureaza cca 4 ore dar merita! Dupa ce se usuca dam amestecul prin robot din nou, impreuna cu verdeata uscata si adaugam 2 linguri de sare, amestecam si depozitam intr-un recipient din sticla. De cate ori folosim din vegeta mai agitam un pic borcanul,  pentru a nu se intarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TrackBack URL

https://bunute.ro/vegeta-de-casa/trackback/

PAGE TOP