Coaja de portocala confiata este grozava la checuri sau ca ornament pentru tort si chiar la cozonac sau ceaiuri. Se face usor si tine chiar si 2 luni in frigider. Eu am folosit coaja de la 4 portocale.
Spalam bine portocalele si le punem intr-un litru de apa in care am pus 3 linguri de otet si lasam circa 20 minute. Luam cutitul de curatat cartofi si decojim portocalele, pe cat posibil doar partea portocalie, groasa de 2-3 milimetri, dupa care feliile rezultate le taiem sub forma de patratele sau fasii. Punem 2 craticioare pe foc si in fiecare punem cate o cana de apa, intr-una punem coaja de portocala iar in cealalta punem 100 grame de zahar, le lasam pe amandoua la fiert la foc mic.
Dupa 10 minute aruncam apa in care a fiert coaja de portocala si punem alta cana de apa curata si dam iar la fiert inca 10 minute.
Apa in care fierbe zaharul trebuie sa devina ca un sirop subtire iar dupa ce coaja de portocala a fiert in doua ape o scurgem si o punem peste sirop si o mai lasam pana scade siropul aproape de tot (5-10 minute). Totul se face la foc mic! Scoatem coaja pe o farfurie si o tavalim prin zahar dupa care o pastram in frigider.
Galerie FOTO Coaja de portocala confiata:
Trackback 1
TrackBack URL
https://bunute.ro/coaja-de-portocala-confiata/trackback/