Aceasta dulceata o fac din ardei capia sau gogosari si pun doar 4-5 ardei iuti deoarece familia mea nu adora iuteala.
Dulceata de ardei se poate folosi la: friptura, omleta, pizza, branzeturi…deci nu langa o cana cu lapte sau ceai J
Ingrediente pentru aproximativ 4 borcanele de 200g:
- 500ml otet de topoloveni
- 500g zahar
- 600g ardei capia sau gogosari (fara cotoare)
- 4-5 ardei iuti
Punem otetul si zaharul intr-o craticioara de 2 litri, pe foc mic si lasam sa scada pana se leaga ca un sirop. Curatam ardeii (atentie la cei iuti, trebuie sa folosim manusi daca nu, dupa ce terminam ne spalam bine cu spirt medicinal). Dam tot ardeiul prin robot si il adaugam cu tot cu zeama lui peste siropul de pe foc. Lasam sa dea in clocot si bagam la cuptor la foc mic sa scada, cca 2 ore. Nu trebuie sa fie foarte groasa deoarece se va mai ingrosa si dupa ce se raceste si tot farmecul sta in siropul rosu care rezulta.
Depozitam in borcanele de 200, 300 sau 400g, eu am folosit de 200g. Eu am si sterilizat borcanelele (bag borcanelele pline la cuptor la foc mic cca 30 min) ca sa le pot tine fara grija.
Trackback 3
TrackBack URL
https://bunute.ro/dulceata-de-ardei/trackback/