Este o supa de mazare, usoara, care poate fi servita si la pranz dar si seara. Aceasta reteta se poate face si de post, daca renuntati la slaninuta.
Ingrediente pentru 6 portii:
- 600 g mazare
- 1 morcov mare (aprox. 150g)
- 1 telina mica
- 1 ceapa mica
- 1 pastarnac
- 1 radacina de patrunjel
- 3 catei usturoi+1 ceapa
- Menta
- Ulei de masline
- Smantana pentru servit
- Crutoane (cu usturoi, ulei de masline si un pic de afumatura, my option)
- Sare si piper dupa gust
Punem legumele (oprim mazarea, usturoiul+1 ceapa) la fiert cu un praf de sare si circa 1,5 litri apa, lasam la fiert cel putin 30 minute la foc potrivit.
Separat in oala in care facem supa, punem 3 linguri de ulei de masline, usturoiul curatat si ceapa tocata si le calim pana devine ceapa aurie, dupa care turnam 5-6 polonice din supa facuta mai sus si lasam la foc mic. Adaugam mazarea si legumele din supa, mai lasam 10-15 minute la fiert. Mixam totul iar daca este nevoie sau vrem mai subtire supa, mai putem adauga din supa in care au fiert legumele la inceput. Dupa ce am mixat mai punem la foc mic 3-4 minute.
Eu am pus intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si cateva feliute de slaninuta afumata plus 2 catei de usturoi si am lasat sa se topeasca un pic grasimea, dupa care am turnat totul peste bucatele de paine si le-am lasat la cuptor pana au devenit aurii.
Supa se serveste cu smantana si menta iar cui ii place poate servi si crutoane.
Galerie FOTO Supa de mazare:
TrackBack URL
https://bunute.ro/supa-de-mazare/trackback/