Pandispan cu fructe de post este o prajitura asemanatoare checului de post doar ca are in locul cremei de cacao, fructe de padure. Se foloseste aceeasi cana ca si masura! Se poate inlocui uleiul cu 150 grame de margarina, eu evit cat pot margarina.
Ingrediente pentru o tava 29/39 centimetrii
- 500 grame fructe de padure
- 1 cana apa minerala
- 0.5 cana ulei floarea soarelui
- 1 cana cu varf zahar tos
- 2,5 cani faina pentru prajituri
- 1 praf copt
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 0.5 lingurita coaja lamaie sau portocala
- 1 praf sare
Pandispan cu fructe de post
Punem intr-un castron apa minerala si zaharul si amestecam sa se dizolve acesta. Adaugam uleiul si zaharul vanilinat, coaja de lamaie si sarea.
P: Electrocasnice pentru bucatarie la eMAG
Separat amestecam praful de copt cu faina dupa care le adaugam in amestecul de mai sus.
Aranjam tava cu hartie de copt si turnam aluatul.
Fructele le trecem prin faina ca sa nu se lase la fundul tavii si le punem, uniform, peste aluat.
Dam tava la cuptor la foc mediu circa 40 minute dupa care incercam cu scobitoarea.
Se serveste pudrata cu zahar sau ca atare.
Galerie Foto Pandispan cu fructe de post:
Trackback 14
TrackBack URL
https://bunute.ro/pandispan-cu-fructe-de-post/trackback/