Am facut aceasta reteta de rulada cu ciocolata in memoria mamei mele, a fost ultima reteta despre care am discutat cu ea…
Ingrediente pentru o tava de circa 39 cm/39cm:
Pentru blat: |
Pentru crema: |
|
|
Rulada cu ciocolata
Separam ouale, dam galbenusele deoparte si batem albusele spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul tos si batem pana se intareste ca pentru bezea dupa care punem si galbenusele, vanilia si coaja de lamaie, mai amestecam cateva secunde cu mixerul pana se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt si le adaugam peste bezea dupa care amestecam cu o lingura, incet, de sus in jos. Intindem compozitia in tava pe foaie de copt si dam la cuptor la 180 grade (mediu) pentru 15-20 minute, incercam cu o scobitoare (aceasta trebuie sa iasa curata cand intepam cu ea blatul).
Scoatem blatul din cuptor, intindem deasupra lui un prosop de bucatarie curat si umezit dupa care rulam cat putem de strans, fara sa rupem blatul, cu tot cu hartia de copt si prosopul din interior si lasam sa se raceasca asa.
Pentru crema: punem frisca in craticioara pe foc mic si dupa ce incepe sa fiarba usor adaugam ciocolata si zaharul praf, dam de pe foc si amestecam bine sa se topeasca ciocolata, turnam totul intr-un castron de mixer si dam la rece.
Dupa ce se raceste blatul, scoatem crema si o amesteam cu mixerul sa se umfle. Desfacem blatul din hartia de copt si prosop, intindem crema peste el si rulam la loc. Dam la rece pentru 1-2 ore. Putem orna cu ciocolata topita, frisca sau diverse fructe.
Galerie FOTO Rulada cu ciocolata:
Trackback 2
TrackBack URL
https://bunute.ro/rulada-cu-ciocolata/trackback/