Bijuterii din argint versus bijuterii din inox

Print Friendly, PDF & Email
Bijuterii din argint versus bijuterii din inox-ss
asteptam un like, un share...

Bijuteriile raman intotdeauna prima optiune de accesorizare a tinutei pentru a defini personalitatea si chiar statutul social al persoanei care le poarta. O problema care apare este pentru ce ne dorim bijuteriile? Cu scop decorativ, ca o investitie pe termen lung?!

Raspunzand la aceasta intrebare ne va fi mai limpede inclusiv materialul din care bijuteriile sunt confectionate. In acest articol facem o comparatie intre bijuterii de argint, cele de inox si motivele pentru care sa alegeti una dintre acestea categorii.

Bijuterii din argint versus bijuterii din inox1Bijuterii din argint 925

Bijuteriile din argint 925 sunt confectionate dintr-un metal semipretios care are in componenta sa 92,5% argint. Argintul este un metal moale, iar pentru ca bijutierii sa poata realiza piese durabile utilizeaza acest aliaj format din argint si alte metale, in mod deosebit cupru.

Bijuterii din argint versus bijuterii din inox2Bijuterii de inox

Bijuteriile de inox sunt fabricate dintr-un aliaj de otel inoxidabil care contine un procent semnificativ de crom (11%). Altfel spus, inoxul este un aliaj din fier care nu oxideaza.

Comparatie intre argint si inox

Argintul este un metal semipretios, implicit mai rar decât fierul din care este fabricat inoxul. Acesta este un motiv pentru diferenta de pret intre bijuteriile de argint si cele din inox.

Argintul este un metal moale, care se zgârie si se taseaza usor, spre deosebire de inox care rezista la socuri mult mai bine.

Din punct de vedere chimic, fierul in general oxideaza foarte usor in contact cu apa, aparând coroziunea. in cazul inoxului, acest proces este intârziat cu mult datorita proprietatilor metalelor continute in aliaj si indeosebi ale cromului.

Pe de alta parte, mineralele din inox pot crea alergii, spre deosebire de argint care este foarte bine tolerat de corp. Chiar mai mult, in timp s-a aratat ca ionii de argint sunt benefici sanatatii.

Bijuteriile din inox sunt ieftine si usor de procurat. In schimb, bijuteriile din argint, indiferent de natura lor (cercei, bratari, inele, brose, butoni etc), pot fi privite ca adevarate investitii pe termen lung.

Ce alegi dintre bijuterii din argint sau bijuterii din inox?

Daca scopul tau este doar sa ai un obiect de podoaba pe care sa il porti ocazional, care sa fie foarte frumos, dar sa nu coste mult, poti alege bijuteriile din inox.

Daca iti doresti o bijuterie eleganta indiferent de momentul zilei, care sa nu iti creeze alergii si care sa devina si investitie pe termen lung, atunci alegi argint 925 cu pietre semipretioase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TrackBack URL

https://bunute.ro/bijuterii-din-argint-versus-bijuterii-din-inox/trackback/

PAGE TOP