De ceva vreme caut o reteta de tort cu zmeura, deoarece tatal meu are curtea plina de zmeura si in fiecare vara, ne da zmeura la galeata. Este un tort foarte fin si rapid de facut si mancat 🙂 , fara coacere!
Tort cu mascarpone, piscoturi si zmeura fara coacere
Pentru o forma de tort cu inel detasabil de cca 24 centimetrii:
– 300 grame mascarpone
– 200 grame frisca lichida
– 200 grame zahar pudra
– 600 grame zmeura
– 22 bucati piscoturi
– Vanilie
– O mandarina sau portocala mica
Punem zmeura intr-un castron (oprim cateva pentru decor) si turnam deasupra zeama de la mandarina (portocala) amestecam un pic si adaugam 100 grame zahar pudra. Omogenizam cu o furculita si zdrobim, chiar, un pic zmeura dupa care dam la rece.
Intr-un bol de mixer punem mascarpone si 100 grame zahar si omogenizam dupa care adaugam si frisca rece, amestecam cu mixerul pana se umfla bine frisca. Punem vanilia (2 plicuri bourbon sau ½ pastaie vanilie) si o incorporam in crema.
Punem hartie de copt intr-o tava cu inel detasabil, si asezam piscoturile rupte bucatele pana acoperim fundul tavii, punem peste ele jumatate din zmeura (cu jumatate din zeama pe care o lasa zmeura, e foarte importanta zeama ca sa se inmoaie bine piscoturile) si intindem bine spre margini, dupa care punem si din compozitia de crema, tot jumatate. Continuam cu inca un rand de piscoturi rupte si peste ele punem restul de zmeura iar deasupra nivelam ultimul strat de crema. Decoram cu zmeura oprita sau cu orice alt fel de fructe de padure si dam la rece cel putin 3 ore sau peste noapte. Se taie frumos cu un cutit inmuiat in apa.
Galerie FOTO Tort cu mascarpone, piscoturi si zmeura:
TrackBack URL
https://bunute.ro/tort-cu-mascarpone-piscoturi-si-zmeura-fara-coacere/trackback/