Chec de casa

Print Friendly, PDF & Email
asteptam un like, un share...

Chec de casa

 

De cand eram doar un copil am tot incercat sa fac chec, nu excelam…acum vreo 3 ani am primit o reteta de la bunica unui baietel din aceeasi clasa cu baiatul meu, multumesc Cati!

 

Chec de casa

 

 

De regula unui chec ca sa iasa gustos ii trebuiesc multe arome, doar din faina, oua si zahar nu poate iesi ceva grozav.Eu folosesc esenta de rom, coaja de lamaie si zahar vanilinat dar se pot pune esente de migdale, de fistic, coaja de portocala….

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 7 lg faina
  • 100 ml ulei
  • 1 lg cacao
  • 4 plic zahar vanilinat
  • 1 praf sare
  • coaja de la o lamaie mica
  • esenta rom
  • foaie de copt

mod de preparare

Chec de casaSeparam ouale, si batem albusele cu un praf sare. Dupa ce obtinem o spuma tare adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem in continuare pana nu se mai simte zaharul. Galbenusele le amestecam cu uleiul si coaja de lamaie si le adaugam in albuse, amestecand tot cu mixerul repede dar foarte bine. Adaugam si faina, amestecand, cu o lingura, incet de sus in jos. Punem in tava de chec tapetata cu hartie 3/4 din compozitie, in restul de compozitie punem cacao si esenta de rom si o turnam pe mijlocul compozitiei din tava dupa care rulam cu o furculita sa se amestece putin intre ele. Se pune la cuptorul incins la o temperatura medie spre mare 5 minute dupa care dam focul la mediu si mai lasam cca 25 min.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TrackBack URL

https://bunute.ro/chec-de-casa/trackback/

PAGE TOP