O reteta delicioasa, castraveti in otet bulgaresti pe care am invatat-o de la mama prietenei mele, Cristina si o fac an de an. E la fel ca fixativul ala renumit…rezista in timp!!! Poti sa ti castravetii si 3 ani in borcane cu reteta asta si sunt la fel de buni.
La 10 borcane de 800 grame, va trebuiesc in jur de 4 kilograme de castraveti, depinde de cat sunt de mici si cati intra in fiecare borcan. Eu aleg castravetii rotunzi in sectiune cu tepii mici si desi (nu sunt seci inauntru).
Ingrediente castraveti in otet bulgaresti:
- 700 milililtri otet de Topoloveni
- 10 lingurite sare grunjoasa neiodata
- 10 lingurite zahar
- 10 foi dafin
- 5 lingurite boabe mustar
- 5 lingurite boabe piper
- 1 ceapa
Mod de preparare:
Pregatim 10 borcane de 800 grame, le spalam bine si le sterilizam in cuptor, la foc mic, cam 10 minute. Stingem focul la cuptorul si le lasam inauntru sa se racoreasca, inainte de a le scoate!
Se spala castravetii si se curata ceapa. Se pune in fiecare borcan cate o felie de ceapa (o tai in jumatate si apoi solzi, pun in fiecare borcan cate o felie cu 5-6 solzi, nu exagerati cu ceapa, eu am gresit intr-un an si aveau un gust rau), o foaie dafin, o jumatate de lingurita de boabe de mustar si o jumatate de lingurita de boabe piper. Aranjam castravetii, punem deasupra cate o lingurita de sare si o lingurita de zahar, in fiecare borcan. Punem 70 mililitri otet in fiecare borcan si umplem borcanele, foarte bine, cu apa. Se pun capace si se verifica sa nu curga, le agitam un pic sa se dizolve putin sarea si zaharul. Le punem la fiert la Bain Marie circa 20-30 minute (apa trebuie sa ajunga aproape de gura borcanului) sunt gata cand isi schimba culoarea, le scoatem si le lasam sa se raceasca acoperite in prosoape.
Galerie Foto Castraveti in Otet Bulgaresti:
TrackBack URL
https://bunute.ro/castraveti-in-otet-bulgaresti/trackback/