Prajitura cu mere

Print Friendly, PDF & Email
prajitura cu mere
asteptam un like, un share...

prajitura cu mere

 

 

Aceasta este prima prajitura cu mere facuta de sotul meu…la indicatiile mele. Urmeaza sa fac si eu ceva la indicatiile lui??!!

 

 

Ingrediente pentru o forma de 26 centimetri.prajitura cu mere

Pentru aluat:

  • 2 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 300 grame faina
  • 1 jumatate lingurita bicarbonat

Pentru compozitie:prajitura cu mere

  • 1,5 kg mere
  • 6 linguri zahar
  • 1 jumatate lingurita scortisoara
  • vanilie
  • 2 linguri gris

Spalam merele si le curatam de coaja dupa care le dam pe razatoarea mare. Punem totul intr-o cratita pe foc mic si amestecam, dupa ce se inmoaie un pic merele adaugam zaharul si vanilia iar dupa 2-3 minute dam la o parte. Merele se pot pune in strecuratoare si nu mai folosim gris, dar mie imi place sa las zeama merelor si sa ingros cu 2 linguri de gris, acestea se pun dupa ce am stins focul, amestecam si acoperim.

Spargem ouale intr-un castron de 2 litri, amestecam si adaugam zaharul, batem bine si punem si laptele (oprim 2 linguri din aceasta compozitie pentru uns) iar mai apoi punem si uleiul. Dupa ce omogenizam, punem bicarbonatul iar mai apoi faina, pana se ingroasa pentru a fi framantata cu mana si intinsa cu facaletul. Punem faina pe masa, luam jumatate din aluat si intindem o foaie pentru a acoperi fundul formei de copt, dintr-un sfert din aluat facem o fasie si imbracam si marginea formei dupa care punem compozitia iar deasupra punem restul de aluat sub forma de fasii. Ungem fasiile cu amestecul oprit si dam la cuptor la foc mediu, 180 grade, circa 30 minute.

Galerie FOTO Prajitura cu Mere:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TrackBack URL

https://bunute.ro/prajitura-cu-mere/trackback/

PAGE TOP