Multa lume se intreaba cum de nu folosesc apa la aceasta reteta de gogosari in otet. Exact, nu se foloseste apa. Pe masura ce se oparesc gogosarii acestia isi lasa zeama suficienta.
Aceasta reteta eu o fac an de an si este garantata doar daca este strict urmata. Cei din poze sunt scosi in martie si asa raman si 2-3 ani.
Ingrediente pentru 12 borcane de 800g de Gogosari in otet:
- 10 kg gogosari cu cotor
- 1 l otet de topoloveni
- 300 g zahar
- 100 g sare grunjoasa neiodata
- 10 foi dafin
- 3 lgte boabe mustar
- 3 lgte boabe piper
- 2 teline, circa 8 cm diametru
Mode de preparare Gogosari in otet:
Se pun ingredientele la fiert si cand dau in clocot se pun pe rand gogosarii (curatati de cotoare, spalati BINE si taiati sferturi sau jumatati, sa nu fie vreunul stricat) se lasa 1 min sa fiarba si se scot. Se aseaza in borcane si se pune deasupra zeama (calda) obtinuta prin oparire.
Pentru siguranta eu mai pun 30 min borcanele la Bain Marie.
Daca vreti puteti pune si conopida sau radacina de telina, dar toate trebuiesc oparite in acelasi fel. La gura borcanului eu pun din bete de frigarui ca un X care sa tina gogosarii in zeama, aceasta trebuie sa umple borcanul pana sus de tot.
Galerie FOTO Gogosari in otet:
Trackback 2
TrackBack URL
https://bunute.ro/gogosari-in-otet/trackback/