Eu am testat mai multe retete, dar fiului meu doar in “formula” asta i-a placut, asa ca este o reteta de Ketchup de casa apreciata de adolescenti.
Si cand am citit pe etichetele celor din comert ce contin …si mai apoi cat costa…am zis ca nu se merita, mai ales ca eu, in post, il folosesc cu placere si peste niste spaghete.
Ketchup de casa natural bio
Ingrediente:
- 3 kilograme rosii grase
- 1,5 kilogram ardei rosu (eu folosesc soiul “potop”)
- 5 cepe rosii nu foarte mari
- 5 telina cu frunza (cam 8 centimetri diametru)
- 1 capatana usturoi romanesc (circa 4 centimetri diametru)
- 150 mililitri ulei de floarea soarelui
- 150 mililitri otet de topoloveni
- 100 grame zahar
- 2 linguri sare grunjoasa neiodata
- 2 lingurite piper, 5 foi dafin, 2 lingurite busuioc, 1 lingurita cimbru (mai putin ca acopera gusturile celorlalte), la final mai puteti adauga dupa gust.
Mode de preparare Ketchup de casa natural bio:
Rosiile se curata de samburi si coaja se pun la fiert la foc mic. Intre timp se coace ardeiul, se curata si se pune peste rosii, tot acum se adauga si radacina de la telina, curatata si spalata, ceapa la fel.
Cand scad aproape de jumatate, se adauga uleiul, zaharul, otetul, frunzele de telina, usturoiul curatat si mirodeniile. Se mai lasa la cuptor circa 30 minute.
Se scot frunzele de dafin si telina si se baga toata compozitia la blender. Se pune in borcane pentru iarna, iar deasupra se toarna o pelicula de ulei si se fierbe 30 minute la BM, sau bagam borcanele la cuptor la foc mic, 30 minute.
Se poate consuma si imediat, mai ales daca faci o pizza de casa, un tort aperitiv sau chiftelute din dovlecei
Trackback 2
TrackBack URL
https://bunute.ro/ketchup-de-casa-natural-bio/trackback/