Prajitura rasa cu dulceata de capsuni si ciocolata alba

Print Friendly, PDF & Email
asteptam un like, un share...

Prajitura rasa-cu dulceata de capsuni si ciocolata alba46

 

Reteta asta o stiu de la soacra mea, ca majoritatea retetelor pe care le prepar. Soacra mea este o femeie foarte insteata si plina de idei bune, eu de fiecare data cand sunt in impas, o sun pe ea…Multumesc Anca si nu doar pentru aceasta reteta!!

 

 

 

Prajitura rasa cu dulceata de capsuni si ciocolata alba 

  • 4 oua
  • 1 pachet unt
  • 500 g faina
  • 250 g zahar
  • 6 lg dulceata (+ 400 g pt ornat)
  • 1 praf copt
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • 50g ciocolata alba

Se separa ouale iar galbenusele le frecam cu 150 g zahar pana se topeste zaharul dupa care adaugam untul la temp. camerei si vanilia plus coaja de lamaie, omogenizam. Adaugam si faina (poate sa intre mai multa in functie de cat de mari sunt ouale) cu praful de copt, aluatul este gata cand nu se mai lipeste de castron (spre final bagam manutza).

In tava tapetata cu hartie radem uniform 2/3 din aluat.

Albusele le batem spuma cu 100 g zahar si punem cele 6 lg dulceata, compozitia asta o turnam peste aluatul ras din tava iar restul de aluat il radem deasupra. Dam la cuptor cca 30 min la foc mediu pana se rumeneste.

Prajitura poate fi servita asa, doar pudrata cu zahar, dar eu, dupa ce s-a racit, am pus deasupra un strat subtire de dulceata de capsuni si am ras 50 g ciocolata alba. Buna in orice varianta!!

GALERIE FOTO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TrackBack URL

https://bunute.ro/prajitura-rasa-cu-dulceata-de-capsuni-si-ciocolata-alba/trackback/

PAGE TOP