Tocanita cu purcel
Ingrediente:
- 1 kg fleica sau pulpa mai grasuta un pic
- 4 cepe mari
- 4 morcovi mari
- 2 dovlecei
- 4 ardei gras
- 1,5 kg cartofi
- 8 rosii sau doua cutii de rosii in bulion sau 400-500 gr suc rosii (dupa preferinta)
- cimbru, ustoroi, marar, sare dupa gust
Mode de preparare:
Aceasta reteta e adaptata de mine la gusturile familiei.
Se caleste carnea taiata bucatele in ulei pana se rumeneste, se pune un pahar cu apa si se lasa sa fiarba cam pe jumatate. Se adauga ceapa si ardeiul (eu nu le calesc din motive de sanatate), se lasa pana se inmoaie ceapa si fierbe carnea aproape de consumat, adaugand apa la nevoie. Acum se adauga si cartoful cu dovlecelul se acopera cu apa. Dupa ce se fierb cartofii se adauga si rosiile sau optiuni, plus mirodeniile. Eu o mai las la cuptor cca 1 ora dar se poate consuma si mai devreme, mie imi place sa se fragezeasca carnea bini di tat…
TrackBack URL
https://bunute.ro/tocanita-cu-purcel/trackback/