Tocanita cu purcel

Print Friendly, PDF & Email
asteptam un like, un share...

tocanita cu purcelTocanita cu purcel

Ingrediente:

  • 1 kg fleica sau pulpa mai grasuta un pic
  • 4 cepe mari
  • 4 morcovi mari
  • 2 dovlecei
  • 4 ardei gras
  • 1,5 kg cartofi
  • 8 rosii sau doua cutii de rosii in bulion sau 400-500 gr suc rosii (dupa preferinta)
  • cimbru, ustoroi, marar, sare dupa gust

 

Mode de preparare:

Aceasta reteta e adaptata de mine la gusturile familiei.

tocanita cu purcel 2Se caleste carnea taiata bucatele in ulei pana se rumeneste, se pune un pahar cu apa si se lasa sa fiarba cam pe jumatate. Se adauga ceapa si ardeiul (eu nu le calesc din motive de sanatate), se lasa pana se inmoaie ceapa si fierbe carnea aproape de consumat, adaugand apa la nevoie. Acum se adauga si cartoful cu dovlecelul se acopera cu apa. Dupa ce se fierb cartofii se adauga si rosiile sau optiuni, plus mirodeniile. Eu o mai las la cuptor cca 1 ora dar se poate consuma si mai devreme, mie imi place sa se fragezeasca carnea bini di tat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TrackBack URL

https://bunute.ro/tocanita-cu-purcel/trackback/

PAGE TOP