Ingredinete:
- 300g zahar
- 300ml ulei floarea soarelui
- 300 ml apa minerala
- 1 praf copt (dr. Oetker)
- 1 lgta bicarbonat
- 2 lg cacao (Van)
- 275g faina
- nuca prajita ptr decor
Crema1:
- 250 gr margarina (Rama de prajituri)
- 250 gr zahar pudra (Margaritar)
Crema 2:
- 100 gr cacao (Van)
- 100 gr zahar tos
- 70 ml apa
- 20 gr ciocolata amaruie de post
- esenta de rom (dr. Oetker)
Mod de preparare:
Prajitura de post cu cacao – (Negresa)
Se amesteca apa cu zaharul pana se dizolva se adauga uleiul si un praf de sare (varf de lingura). Faina amestecata cu praful de copt, cacao si bicarbonat se adauga peste si se omogenizeaza. Se coc 2 foi (eu am facut 1,5 portii ca sa iasa 3 foi) in tava pe foaie de copt la foc mediu cca 10-15 min. se prepara si un sirop din 150 g zahar caramelizat la care se adauga 200 ml apa si esenta de rom si stropim foile dupa care le ungem cu crema dorita (cacao, vanilie,
lamaie). In prezentare eu am folosit crema de la tortul de ciocolata dar am inlocuit untul cu margarina si nu am pus oua.
Galerie Foto:
TrackBack URL
https://bunute.ro/prajitura-de-post-cu-cacao/trackback/