Aceste fursecuri le faceam dupa reteta clasica 200 grame unt, 200 grame faina, 200 grame zahar si erau turtite rau, asa ca am incercat sa schimb cantitatile, pana au iesit pe gustul meu si al sotului meu, care in trecut nu le prea gusta.
Ingrediente pentru aproximativ 70 de bucati:
- 4 oua
- 250 grame zahar
- 200 grame unt
- 300 grame faina
- coaja de la o lamaie sau portocala
- vanilie dupa gust
- un praf sare
- 100 grame stafide sau 1 lingura de cacao
- esenta rom
fursecuri cu stafide
Se pun stafidele in apa cu rom sa se hidrateze.
Se scoate untul sa se topeasca.
Se bat ouale si se adauga zaharul, se amesteca bine, pana se albeste un pic compozitia.
Se adauga untul moale si se incorporeaza, mai apoi se adauga coaja de lamaie sau portocala si vanilie dupa gust, se pune si un praf de sare.
Se cerne faina si se adauga in ploaie, se amesteca sa se omogenizeze, dupa care se pun si stafidele si se amesteca usor.
Se pune in tava foaie de copt si cu o lingurita se pune compozitia la distanta de circa 4 cm de jur imprejur, deoarece ele se intind. Se da cuptorul la 200 grade, mediu spre mare si se pune tava sus de tot. Se lasa circa 15 minute, pana se coloreaza marginile.
Pentru cei carora nu le plac stafidele, se poate opri din jumatate din compozitie si se pune 1 lingura de cacao. Se pune, pentru un fursec, doar o jumatate de lingurita din compozitie iar mijlocul lui se pune o jumatate de lingurita din compozitia cu cacao.
Galerie FOTO:
TrackBack URL
https://bunute.ro/fursecuri-cu-stafide/trackback/