Dragi parinti, cred ca nu sunt singurul care s-a confruntat cu situatii in care trebuia sa “pacalim” copii si sa “deviati de la subiect”, sau sa gasiti o alternativa pentru ai indemna sa “schimbe macazul” catre altceva mai sanatos.
Oare de ce pentru prichindei, un cos cu fructe delicioase, Of Doamne,…..sa fie pe locul 15 dupa fastfood-ul, cartofi prajiti, cola, pizza, ketchup,….etc. Ideea nu ar fi asa rea daca totusi, cele mai sus mentionate nu ar fi pline de tot felul de “arome”, “bunatati” si tot felul de E-uri care pot genera probleme medicale serioase mai tarziu. Nici legumele nu stau forte bine in clasament.
Slava Domnului ca exista gratarul cu foc, fum, carbuni, jeratic, lucruri pe care, cel putin o mare parte din copii le adora. Iar daca aici intervine si un pic de implicare din partea lor (cu sentimentul ca ei sunt cei care “coordoneaza” lucrurile), interesul incepe sa creasca iar de-o data “lupta” nu mai este asa grea.
In concluzie McDonald’s si Cola pot fi combatute cu frigarui de pui cu legume, mai multe legume de preferat, facut la gratar, mujdei, ketchup de casa natural si o limonada, toate facute sub indrumarea si cu participarea “prichindeilor”.
Informatii despre cum preparam un ketchup de casa natural gasiti aici.
Imi imaginez ca mai toata lumea stie sa faca un gratar un mujdei sau o limonada, dar totusi hai sa vedem:
Ingrediente frigaruie:
- piept de pui
- dovlecei
- ceapa
- rosii
- ciuperci
- cartofi
Se pregateste carne de pui si se taie cubulete. Legumele (in afara de cartofi), se spala bine, se taie feli sau cubulete, in functie de situatie sau preferinte. Luam betigasele de frigarui si incepem sa le ornam cu carnea si legumele. Este important sa intercalam carnea si legumele pe betigas.
Fara un gratar, lemne si carbuni nu putem incepe. Sau folosit un gratar electric. dac nu aveti verificati oferta de la emag aici. Dupa ce acesta este pregatit de treaba si Inainte de a pune frigaruile pe el (gratar), luam cartofii, ii splam bine, fara sa-i curatam de coaja, ii invelim in folie de aluminiu, dupa care ii punem in jaraticul incins. Acum putem pune frigaruile pe gratar si asteptam sa se “rumeneasca”.
Binenteles ca trebuie sa rotim frigaruile din cand in cand pentru a le rumenii cat de cat constant. Atentie sa nu va ardeti in timpul procesului de rotire. Folositi ustensile pentru gratar.
DIn cand in cand verificati cartofii sa nu se arda. Puteti folosi o furculita sau chiar un betisor pentru frigariu pentru acest lucru. Infingeti-l in cartof iar daca intra usor, deci cartoful este moale, inseamna ca este gata.
Pentru mujdei, care inlocuieste “bomba” de maioneza cu usturoi din comert, avem nevoie de:
- usturoi
- ulei, de preferat de masline
- iaurt, de preferat cu concentratie mica de grasimi
- sare
Luam 7-8 “catei” de usturoi (numarul acestora poate fi modificat in funtie de preferinte sau de marimea acestora), ii “pisam” si amestecam cu: putina sare, 1 lingura si jumatate de ulei de masline si 250g-300g de iaurt (se poate folsi si smantana dar de preferat sa aiba concentratie mica de grasimi).
Cum stim ca prichindeii adora si ketchup-ul, trebuie sa fim pregatiti si sa avem unul sanatos la indemana (cum preparam un ketchup de casa natural gasiti aici).
Pentru limonada nu cred ca este cazul sa va explic prea mult. Stoarcem lamaile, le amestecam cu apa si miere iar la sfarsit punem menta.
Pofta buna.
Galerie Foto:
TrackBack URL
https://bunute.ro/frigarui-de-pui-cu-legume-pentru-copii/trackback/