Am facut aceasta reteta de cremsnit de casa dupa lungi cercetari, incercari si combinatii, sper sa va placa si voua.
Eu am ales sa nu mai cumpar foi din comert, se fac, relativ usor si foarte ieftin.
Ingredientele sunt pentru o tava de aragaz de circa 36/39 centimetri, ies in jur de 20 bucati mai mari sau 25 mai mici.
Ingrediente pentru foi:
- 250 grame faina
- 4 galbenuse ou
- 3 linguri smantana
- 1 praf sare
- 2 lingurite zahar pudra
- 3 linguri faina
- 60 grame unt
- 1 litru lapte
- 6 oua
- 200 grame faina
- 50 grame zahar
- 1 baton vanilie
- 1 praf sare
- 150 grame zahar
- 50 mililitri apa
Foile:
Amestecam faina cu sarea. Batem galbesusele cu zaharul pudra pana se albesc un pic dupa care adaugam smantana si omogenizam. Adaugam faina cu sarea si vom obtine un aluat pe care il vom lucra pe masa tapetata cu faina. Intindem o foaie de circa 1 centimetru grosime din tot aluatul.
Topim untul si il amestecam cu 3 linguri faina, il intindem, atat cat putem, peste foaia de aluat si impachetam ridicand marginile deasupra, sub forma de plic iar mai apoi indoim pe jumatate. Acest aluat il taiem in trei si intindem trei foi, pe care le intepam, iar mai apoi le coacem pe fundul tavii, la foc mediu, pana se rumenesc (circa 15 minute).
Trebuie sa scoatem foile pe o suprafata dreapta si dura, deoarece ele se vor intarii si vor deveni foarte casante.
P: Electrocasnice pentru bucatarie la eMAG
Crema:
Punem laptele pe foc. Separam galbenusele si le mixam cu 50 grame zahar, le adaugam peste lapte, dam focul mediu-mic si amestecam bine. Curatam pastastaia de vanilie si punem semintele in lapte si lasam si caseta ei la fiert dupa care o scoatem. Dizolvam faina in putin lapte si o adaugam la compozitia de pe foc. Amestecam pana se leaga ca o smantana groasa si stingem focul dupa care dam la rece. Pana o vom folosi, chiar peste crema, putem pune o folie de plastic pentru a nu lega crusta.
Apa o punem pe foc si adaugam si 150 grame zahar, lasam la foc potrivit, pana se leaga si devine ca o miere, stingem focul si lasam sa se racoreasca.
Albusele le batem spuma, si incorporam aici siropul obtinut mai sus.
Amestecam compozitia de lapte, dupa ce s-a racit, cu cea de albuse si vom obtine produsul finit, adica crema de vanilie.
Asamblare:
Asezam o foaie de cremsnit in tava, adaugam jumatate din compozitia de crema, intindem frumos mai punem o foaie pe care o vom unge la randul ei, cu restul de crema si deasupra va veni cea dea treia foaie. Putem pudra cu zahar.
Se poate faramita cea dea treia foaie (cea mai urata 🙂 ,) si sa o punem asa, peste ultimul strat de crema, daca optati pentru varianta asta, puteti rumeni un pic mai mult, aceasta ultima foaie, are un gust mai bun si o culoare la fel.
Galerie FOTO Reteta cremsnit de casa:
TrackBack URL
https://bunute.ro/cremsnit-de-casa/trackback/