Pandispan cu fructe de post

Print Friendly
Pandispan cu fructe de post2
asteptam un like, un share...
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://bunute.ro/pandispan-cu-fructe-de-post/
INSTAGRAM

Pandispan cu fructe de post este o prajitura asemanatoare checului de post doar ca are in locul cremei de cacao, fructe de padure. Se foloseste aceeasi cana ca si masura! Se poate inlocui uleiul cu 150 grame de margarina, eu evit cat pot margarina.

Ingrediente pentru o tava 29/39 centimetrii

  • 500 grame fructe de padure
  • 1 cana apa minerala
  • 0.5 cana ulei floarea soarelui
  • 1 cana cu varf zahar tos
  • 2,5 cani faina pentru prajituri
  • 1 praf copt
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 0.5 lingurita coaja lamaie sau portocala
  • 1 praf sare

Pandispan cu fructe de post

Punem intr-un castron apa minerala si zaharul si amestecam sa se dizolve acesta. Adaugam uleiul si zaharul vanilinat, coaja de lamaie si sarea.

P: Electrocasnice pentru bucatarie la eMAG emag

Separat amestecam praful de copt cu faina dupa care le adaugam in amestecul de mai sus.
Aranjam tava cu hartie de copt si turnam aluatul.
Fructele le trecem prin faina ca sa nu se lase la fundul tavii si le punem, uniform, peste aluat.
Dam tava la cuptor la foc mediu circa 40 minute dupa care incercam cu scobitoarea.
Se serveste pudrata cu zahar sau ca atare.

Galerie Foto Pandispan cu fructe de post:

6 Comments

  1. Simonasays: Reply

    Excelenta reteta! Multumim de recomandare, apreciez in mod deosebit ca ati exprimat cantitatile in masuri la indemana (1 cana, 1,5 cana etc)

    • bunute

      Ma bucur mult! Asta incerc mereu, sa fie pe intelesul tuturor. In curand o sa gasiti noi retete.
      Sper sa va placa!

  2. eusays: Reply

    care a fost “desteptul” care a “programat” siteul asta, de nu se poate copia nimic (ca sa printezi in prealabil)?
    Ca doar nu m-oi duce cu calculatorul in bucatarie?!?

    • bunute

      Salut,
      Iti sugerez sa folosesti optiune de printscreen de pe calculator si sa salvezi imaginea intr-un word, dupa care sa printezi documentul word.
      Mai poti accesa pagina de pe telefonul mobil, pe care il poti duce in bucatarie.

      Setarea respectiva este pentru a proteja continutul acestui site. Am gasit multe retete copiate pe alte site-uri. Sunt multi cei care doresc sa profite de munca altora.

      Daca te mai pot ajuta cu ceva te rog sa-mi spui.

  3. Fuia Andreeasays: Reply

    E ok dacă în loc de ulei folosim ulei de cocos?

    • bunute

      Salut Andreea, eu nu am folosit ulei de cocos dar in principiu nu are ce sa modifice, poate doar gustul. Daca incerci cu ulei de cocos te rog sa-mi spui si mie cum ti-a iesit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TrackBack URL

http://bunute.ro/pandispan-cu-fructe-de-post/trackback/

PAGE TOP