musaca din vinete si dovlecei

musaca cu vinete si dovlecei
asteptam un like, un share...
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://bunute.ro/musaca-din-vinete-si-dovlecei/
INSTAGRAM

musaca din vinete si dovlecei

 

Este o reteta foarte draga mie si atunci cand eram mica, de cate ori sora mea facea musaca din cartofi, o rugam sa pastreze putina carne si sa faca si din vinete, pentru mine.

 

 

 

 

 

Ingrediente pentru 6 portii

 

Pentru  amestecul cu carne:musaca din vinete si dovlecei

  • 600 grame carne de porc sau pui, tocata
  • 2 morcovi
  • 2 cepe potrivite
  • 5 linguri ulei
  • 200 grame sos de rosii
  • 1 ou
  • sare, cimbru, busuioc, piper, marar in functie de carnea folosita

Pentru straturi:

  • 3 vinete potrivite (1 kilogram)
  • 3 dovlecei (1 kilogram)
  • 10 linguri ulei
  • sare

musaca din vinete si dovlecei

P: Electrocasnice pentru bucatarie la eMAG emag 

Se taie ceapa si se pune la calit in ulei, morcovul se da pe razatoare si se pune peste ceapa. Dupa ce aceasta devine lucioasa si se inmoaie, se adauga carnea tocata si se lasa la foc mic circa o jumatate de  ora, dupa care se adauga sosul de rosii si 5-6 linguri de apa si mai sta pe foc o jumatate de ora. Punem condimentele si o mai lasam 5 minute, dupa care o dam la rece. Dupa ce se raceste adaugam si oul batut.

Vinetele le curatam de coaja (zebra) si le feliem, dovleceii ii feliem cu tot cu coaja (felii de circa 1 centimetru). Punem intr-o tigaie 2 linguri de ulei si o punem pe foc, asezam felii de vinete si dovlecei sa se rumeneasca, dupa care le scoatem, punem alte 2 linguri de ulei si punem alt rand de felii (sa nu traga mult ulei, daca am pune tot uleiul odata). Se pot rumeni si pe gratar dar atunci trebuie unsa tava cu ulei, mie nu imi plac decat prajite un pic in ulei.

Dupa ce terminam de prajit toate feliile, asezam intr-o tava de 30/20 centimetrii, un rand de felii, combinat dovlecei si vinete, dupa aceea intindem un strat de carne (jumatate), punem alt strat de vinete si dovlecei si iar un strat de carne, iar la final este stratul de vinete si dovlecei. Deasupra punem un strat de rosii si dam la cuptor circa o jumatate de ora, la foc mediu (200 grade).

Este grozava cu branza sau cascaval de oaie.

 

Galerie FOTO:

1 Comments

  1. odorica ionsays: Reply

    Multumesc ! Esti o scumpa:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TrackBack URL

http://bunute.ro/musaca-din-vinete-si-dovlecei/trackback/

PAGE TOP