Ostropelul este un preparat traditional romanesc.
Pilaf
Eu obisnuiesc sa fac pilaful fara carne si sa il folosesc ca si garnitura langa un ostropel sau carne la gratar.
Ingrediente:
- 3 morcovi
- 1 telina medie
- 1pastarnac
- 1 albitura (radacina patrunjel)
- 1 ceapa
- 1 ardei
- 300g orez
Se pun legumele la fiert cu un varf de lingura de sare (eu NU folosesc delikat), dupa ce fierb opresc legumele si fac o supa crema sau salata boef si la pilaf folosesc zeama. Pun zeama peste orezul spalat in 3 ape, adaug 5-6 lg ulei de masline, 1/2 lgta sare, piper dupa gust si dau la cuptor cca 45 min. la foc mediu.
Ostropel din piept de pui
- 1 piept de pui
- 3 linguri ulei
- 300 g sos rosii
- 1 morcov
- 3 catei usturoi
- cimbru
- busuioc
- piper
Pun carnea, taiata cubulete, sa se caleasca 2 min in ulei dupa care adaug ½ cescuta apa. Dau morcovul pe razatoarea fina si il pun peste carne. Dupa ce se inmoaie morcovul, adaug sosul de rosii si mai pun o ceasca de apa, las sa fiarba la foc mic cca 15-20 min. Usturoiul il tai marunt si il adaug la sfarsit impreuna cu mirodeniile si sarea dupa gust. |
Cateva informatii despre Ostropel gasim si pe Wikipedia. Cei de acolo confirma faptul ca exista mai multe tipuri de retete in functie de zona in care este preparat.
Galerie Foto:
TrackBack URL
https://bunute.ro/ostropel-din-piept-de-pui/trackback/