lasagna by “chef” Andi
Aceasta este reteta forte a cumnatului meu, nu da gres niciodata, chiar daca o face cu fusili sau alt fel de paste. Ies discutii aprinse de fiecare data, fiindca niciodata nu e de ajuns!!
Multumesc Andi.
lasagna cu sos ragu si bechamel – 8 portii, tava de 24/36 cm
- 750g foi lasagna
- 700 g carne de porc
- 300g carne de vita
- 300 g parmigiano (cascaval)
- 2 cepe mari
- 1 morcov mare
- ulei de masline
- 1 lgta sos pesto sau busuioc verde taiat marunt
- 50 ml vin rosu
Se pune intr-un ceaun de circa 3 l sau un vas de Teflon, ceapa taiata marunt cu ulei de masline. Se calesc putin dupa care se adauga morcovul ras pe razatoarea mica si se lasa sa se innabuse.
Se adauga carnea si o jumatate de pahar de apa. Se amesteca pana cand carnea se desface si se omogenizeaza cu ceapa si morcovul.
Adaugam sare, piper, dupa gust, sos pesto sau busuioc . se completeaza cu apa cat este nevoie si se lasa 2 ore la foc mic.
Se adauga o cutie de rosii, tocate ,vinul si se mai lasa sa fiarba aprox. 1 ora.
Micul secret este ca in sos cat fierbe sa puneti 2,3 tulpini de leustean, care se scot din sos la sfarsit.
Sos bechamel
- 1litru lapte
- 2 linguri de faina
- 50 g unt
- 1 lgta de vegeta.
Se pune untul intr-o craticioara sa se topeasca,se adauga faina, dupa care si laptele rece cu vegeta. Se amesteca incontinuu pana cand ajunge ca o smantana moale ( ca cea de gatit ).
P: Electrocasnice pentru bucatarie la eMAG
Tava unsa cu unt.
Se pune un strat de bechamel (1 polonic), foi, un strat de bechamel, sos de carne, parmigiano ras, foaie, bechamel si tot asa pana se termina de aranjat, la final va ramane stratul de parmigiano.
Se da la cuptor cca 40 min. acoperita tava dupa care se lasa inca 10 min. neacoperita sa se rumeneasca.
End of story: lasagna cu sos ragu si bechamel
GALERIE FOTO:
TrackBack URL
https://bunute.ro/lasagna-cu-sos-ragu-si-bechamel/trackback/