Aceasta reteta o faceam cu piersicile bagate la robot, anul asta am avut rabdare si le-am taiat cubulete.
Am cautat si asteptat piersici mai dulci.
dulceata de piersici de casa
Reteta pentru 6 borcane 400 g:
- 2,5 kg piersici cu sambure
- 1,5 kg zahar
- 1 plic sare lamaie
Pregatim 6 borcane 400g.
Punem o cratita cu apa pe foc si oparim 1 min. piersicile ca sa le putem decojii usor. Apoi le scoatem samburii, le taiem cubulete si le punem zahar. Le lasam la frigider 2 ore sa se topeasca un pic zaharul si sa lase zeama, dupa care, in cantitati mici (5 cm inaltime in cratita cu fundul de min. 24 cm de genul asta) le punem la foc iute 10 min. dupa aceea dam focul mic si le lasam inca 20 min. Amestecam din cand in cand si luam spuma, dupa ce iese testul cu picatura, punem sare de lamaie si o punem in borcane fierbinte si punem capacele.
Galerie Foto:
TrackBack URL
https://bunute.ro/dulceata-de-piersici-de-casa/trackback/