Ostropel din piept de pui cu pilaf

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Ostropel din piept de puiOstropelul este un preparat traditional romanesc.

 

Pilaf

Eu obisnuiesc sa fac pilaful fara carne si sa il folosesc ca si garnitura langa un ostropel sau carne la gratar.

 

 

 

 

Ingrediente:

  • 3 morcovi
  • 1 telina medie
  • 1pastarnac
  • 1 albitura (radacina patrunjel)
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 300g orez

Se pun legumele la fiert cu un varf de lingura de sare (eu NU folosesc delikat), dupa ce fierb opresc legumele si fac o supa crema sau salata boef si la pilaf folosesc zeama. Pun zeama peste orezul spalat in 3 ape, adaug 5-6 lg ulei de masline, 1/2 lgta sare, piper dupa gust si dau la cuptor cca 45 min. la foc mediu.

 

Ostropel din piept de puiOstropel din piept de pui

  • 1 piept de pui
  • 3 linguri ulei
  • 300 g sos rosii
  • 1 morcov
  • 3 catei usturoi
  • cimbru
  • busuioc
  • piper
Pun carnea, taiata cubulete, sa se caleasca 2 min in ulei dupa care adaug ½ cescuta apa. Dau morcovul pe razatoarea fina si il pun peste carne. Dupa ce se inmoaie morcovul, adaug sosul de rosii si mai pun o ceasca de apa, las sa fiarba la foc mic cca 15-20 min. Usturoiul il tai marunt si il adaug la sfarsit impreuna cu mirodeniile si sarea dupa gust.

 

Cateva informatii despre Ostropel gasim si pe Wikipedia. Cei de acolo confirma faptul ca exista mai multe tipuri de retete in functie de zona in care este preparat.

 Galerie Foto:

Related Post

The Author

bunute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

bunute.ro © 2014 bunute.ro
Copyrighted.com Registered & Protected 
NVGZ-QWJP-JWPU-RZWX