Trucuri in bucatarie

asteptam un like, un share...
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://bunute.ro/trucuri-bucatarie/

Trucuri in bucatarieFIecare dintre noi stim cate un truc pe care-l folosim la nevoie. In bucatarie sunt nenumarate iar pentru cei care vor sa le cunoasca am enumerat cateva in acest articol. Probabil ca sunt si altele dar cred ca acestea sunt suficiente,……pentru inceput. 

 

 

 

Trucuri in bucatarie

 

  • ca sa nu lacrimezi cand tai ceapa da cu putina apa rece pe frunte;
  • daca ai scapat prea multa sare in mancare poti adauga cateva cubulete de cartof, acestea vor absorbi sarea si le poti inlatura;
  • adauga in apa in care fierbi conopida sau brocoli un paharel de lapte, legumele vor fi mult mai gustoase;
  • ca sa iti iasa galustele din supa,pufoase, stropestele cu putina apa rece in timpul fierberii;
  • in salatele de vinete,mai ales iarna cand folosim vinete din congelator, pune 2 linguri de smantana, le ia din iuteala si le face mai cremoase;
  • atunci cand gatesti vita la cuptor foloseste putina apa minerala sau sifon pentru a o fragezii;
  • nu incurca praful de copt cu bicarbonatul, praful de copt se foloseste la pandispan si tot ce seamana ca si compozitie (umfla) iar bicarbonatul la foi de prajituri, biscuiti,fursecuri (fragezeste);
  • de cate ori gatesti salate, spalate bine pe maini si nu te ferii sa te murdaresti de ulei de masline, nu uita ca 60% din ceea ce iti pui pe piele trece prin aceasta, la fel si sucul de rosii proaspete care mai are si proprietatea de a curata si albii mainile;
  • la salate adaugati intai sarea, otetul sau lamaia si la sfarsit uleiul, sarea nu se dizolva in ulei;
  • sucul din radacina de patrunjel este important pentru imunitate, il poti strecura in ciorbe,salate,sucuri de fructe dar coditele sunt bune si pentru a freca mainile, curata petele de pe piele;
  • o felie de cartof crud pusa in cutia unde tinem painea o va pastra pe aceasta, proaspata;
  • daca vrei sa aduni grasimea din farfurie pune un cub de gheata, grasimea se va aduna in jurul lui si o vei putea arunca;
  • ca sa verifici ciupercile daca sunt sau nu comestibile adauga in apa in care le fierbi cateva frunze de patrunjel,acestea se vor ingalbenii daca sunt ciuperci otravitoare;
  • poti ingrosa sosul mancarurilor cu morcov ras inabusit, inlocuieste cu succes traditionala faina;
  • poti face solutie de sters dulapurile, frigiderul din 1/5 otet si 4/5 apa, este naturala si dezinfecteaza la fel ca si solutia din bicarbonat (2 linguri la 1 l apa) si este ieftina;
  • ceapa si cartofii, iarna, se pastreaza bine si nu incoltesc daca se pun deasupra cateva mere;
  • daca poti, pastreaza nucile in coaja si spargele atunci cand le mananci, asa isi pastreaza toate proprietatile;
  • ingredientele ptr aluaturi trebuie sa fie la temperatura camerei inainte de pregatire;
  • frisca lichida se tine 2 ore la congelator inainte de a fi mixata;
  • cand cureti usturoiul intoarce catelul de usturoi cu burta in sus si apasa astfel se va curata f usor;
  • pentru a nu se lipi de gratar, pestele, oti pune sub el cateva felii de lamaie;
  • maioneza se poate intari sau reface dupa taiere daca adaugam o lingura de apa fiarta sau o lingurita de otet;
  • ficatul de pui se sareaza inainte de a fi pregatit pentru a nu se intarii;
  • adaugati in sosul fripturilor cateva felii de mar, aceste vor parfuma si vor indulcii sosul;
  • cozonacul va fi mai fraged daca adaugati in compozitie o lingura de otet;
  • cartofii noi se curata usor daca ii tinem 30 min in apa cu sare, apoi ii curatam cu buretele aspru;
  • mierea naturala se verifica cu o lingurita umpluta varsand-o inapoi in borcan ultimile picaturi tind sa se retraga pe lingurita chiar daca aceasta e tinuta pe verticala;
  • nu tineti morcovii cu frunze prea mult in frigider, frunzele continua sa se hraneasca din radacina astfel morcovii devin seci;
  • faina pentru prajituri tebuie cernuta de 2 ori, pentru a fi mai afanata;
  • vasele din ceramica sunt ideale pentru a pastra legumele;
  • daca puteti inlaturati mijlocul cateilor de usturoi, acestea nu se digera;
  • pune in apa in care fierbi legumele o lingurita de bicarbonat si acopera cu un capac, astfel legumele isi pastreaza proprietatile dar si culoarea;
  • nu aduceti drojdia de bere in contact direct cu sarea, altfel aceasta nu se va activa;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TrackBack URL

http://bunute.ro/trucuri-bucatarie/trackback/

PAGE TOP