Tort Ferrero Rocher

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Tort Ferrero RocherA venit vremea sa fac un tort pe gustul meu (Tort Ferrero Rocher), fiindca eu ador bomboanele cu acelasi nume si in general combinatiile facute acolo. Dar si familia mea e innebunita dupa acest tort.

 

Ingrediente pentru un Tort Ferrero Rocher de 26 centimetri:

BLAT:Tort Ferrero Rocher

  • 3 oua
  • 200 grame zahar
  • 130 grame de unt
  • 150 mililitri lapte
  • 200 grame faina
  • 40 grame cacao
  • 1,5 plic praf copt

CREMA:

  • 1 borcan nutella (400 grame)+75 grame alune macinate

GLAZURA:

  • 200 mililitri smantana lichida
  • 200 grame ciocolata cu lapte
  • 100 grame ciocolata neagra
  • 75 grame alune macinate

Frecam zaharul cu ouale pana se dizolva un pic zaharul si se albesc ouale, adaugam laptele caldut si untul topit, omogenizam. Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt si cacao si o adaugam peste compozitia obtinuta, o inglobam usor. Tapetam tava cu foaie de copt si turnam compozitia dupa care o dam la cuptor la 180 grade foc mediu circa 30 minute.

P: Vezi promotiile saptamani la eMAG

Lasam blatul sa se raceasca si il taiem in doua. Nutella o amestecam cu alunele si o intindem peste primul blat (se poate intinde nutella simpla si presara alunele deasupra), acoperim cu cel de-al doilea blat.

Punem frisca lichida pe foc mic si dupa ce fierbe adaugam ciocolata cu lapte si cea neagra. Dupa ce se dizolva ciocolata in frisca adaugam si alunele. Lasam un pic sa se ingroase glazura inainte de a o turna peste tort, ca sa nu se scurga pe margini toata, dupa care o turnam si o intindem spre margini pentru a cobora incet, dupa care o nivelam cu o paleta. Dam la rece (2 ore) pana se intareste glazura si se poate servi.

 

Tips: este mai bun, servit dupa ce a stat cateva minute in afara frigiderului la temperatura camerei.

Ar trebui taiat cu un cutit cald sau umezit.

Am vazut ca, in diverse retete la acest tort, este inlocuit untul cu 150 mililitri ulei. Puteti incerca si asa.

Cum intotdeauna, blaturile, oricat ne-am chinui, ies inegale, ideal ar fi ca pe cel mai gros sa il puneti deasupra deoarece este mai eficient intre glazura groasa si ciocolata de la mijloc.

GALERIE FOTO Tort Ferrero Rocher:

The Author

bunute

1 Comment

Add a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

bunute.ro © 2014 bunute.ro
Copyrighted.com Registered & Protected 
NVGZ-QWJP-JWPU-RZWX