Tort de ciocolata

Print Friendly
Tort de ciocolata
asteptam un like, un share...
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://bunute.ro/tort-de-ciocolata/
INSTAGRAM

Acest tort de ciocolata il faceam de mica, ingredientele se gaseau si era foarte apreciat. In timp cred, totusi, ca am mai inlocuit cate ceva.

Tort de ciocolataIngrediente pentru 8 portii (tava de cca 24 cm):

Crema 1

  • 250 gr unt
  • 6 oua
  • 250 gr zahar pudra

Crema 2

  • 100 gr cacao
  • 100 gr zahar tos
  • 70 ml apa
  • 20 gr ciocolata amaruie
  • esenta de rom
Blatul:
  • 1 lg faina
  • 1 praf sare
  • 2 plic zahar vanilinat
Sirop:
  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • esenta rom

Mode de preparare:

Crema 2

Apa se pune la fiert, se adauga zaharul tos si se amesteca pana se topeste, se pune si ciocolata amaruie. Se pune esenta de rom si cacao si se ia de pe foc, se pune la racit.

Crema 1

Intre timp se freaca untul cu zaharul pudra pana se albeste si se adauga treptat cate un galbenus de ou (albusele se pun deoparte) pana se pun toate 6.

Cremele astfel obtinute se amesteca si se dau la rece.

Blatul

Se bat albusele spuma, se agauga ΒΌ din crema si o lg de faina si se omogenizeaza cu lingura de sus in jos.
Se pune compozitia in forma cu foaie de copt si se da la cuptor la foc mediu spre mare 5 min si inca 15 min la foc mediu (nu se deschide usa la cuptor primele 15 min).

Dupa ce s-a racit blatul (se face un sirop de zahar caramelizat si esenta de rom) se insiropeaza si se pune crema deasupra sau se poate taia blatul pe jumatate si umple cu crema iar deasupra urmand sa ramana strat de crema. Mai nou, cumpar un plic de crema de vanilie si pun imediat peste blat crema de vanilie iar deasupra crema de ciocolata, sau tai blatul si pun: blat, strat de vanilie, blat, strat de ciocolata.

Galerie Foto – Tort cu Ciocolata:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TrackBack URL

http://bunute.ro/tort-de-ciocolata/trackback/

PAGE TOP