Tort de ciocolata bicolor

Print Friendly, PDF & Email
tort de ciocolata bicolor
asteptam un like, un share...
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://bunute.ro/tort-de-ciocolata-bicolor/
INSTAGRAM

tort de ciocolata bicolorNu este un tort de ciocolata, gretos, aduce un pic cu renumita “Paula” preferata copiilor. Crema se poate servi si ca o budinca, este delicioasa cu fructe, mai ales cea facuta din ciocolata alba. Nu se baga la cuptor, defapt se foloseste foarte putin aragazul. Putem folosi esente de rom, portocale, dupa gust, pe care le vom adauga odata cu gelatina.

 

 

Ingrediente tort de ciocolata pentru 8 portii (forma 24 cm):

  • 1 pachet biscuiti (100g)
  • 500 ml frisca lichida minim 30% grasime
  • 350 grame ciocolata amaruie
  • 200 grame ciocolata cu lapte
  • 20 grame unt
  • 1 plic gelatina

Tort de Ciocolata Bicolor

Punem pe foc o craticioara in care turnam 50 ml frisca lichida, dupa ce incepe sa fiarba punem 100 grame ciocolata amaruie, rupta bucatele. Dam de pe foc si amestecam sa se topeasca ciocolata, dupa care adaugam si untul, lasam la racit.

Biscuitii ii sfaramam intr-un castron iar deasupra lor turnam ciocolata topita si incorporam. Pregatim forma de tort si punem compozitia cu biscuiti, intindem si apasam sa ia forma unui blat dupa care dam la rece. Punem intr-o cana 50 ml apa cu ½ din plicul de gelatina sa se hidrateze circa 10 minute, dupa care o punem 20 secunde la microunde.

Punem pe foc, intr-o craticioara, 100 ml frisca lichida iar cand clocoteste punem 200 grame ciocolata amaruie, rupta bucatele, dam la o parte de pe foc si amestecam sa se topeasca ciocolata. Adaugam si gelatina, lasam sa se raceasca un pic (pana batem frisca).

Intre timp, 200 ml frisca lichida o batem cu mixerul, jumatate din compozitie o incorporam in ciocolata topita, jumatate o pastram la rece. Scoatem forma din frigider si turnam ciocolata, dupa care bagam la loc in frigider.

Elefant.ro - Premium

Punem in craticioara inca 100 ml frisca lichida lasam sa clocoteasca si adaugam ciocolata cu lapte, rupta in bucati, dam la o parte de pe foc si amestecam sa se topeasca ciocolata. Punem restul de gelatina in 50 ml apa sa se hidrateze dupa care o bagam la microunde si o adaugam la ciocolata cu lapte, topita. Dupa ce se raceste un pic adaugam restul de frisca batuta si o incorporam. Verificam daca compozitia din forma s-a inchegat si doar dupa aceea adaugam ciocolata cu lapte si dam la rece. Dupa ce se raceste ornam.

Deasupra se poate pune inca un strat de ciocolata alba, facuta la fel ca celelalte doar ca vom folosi 200 grame ciocolata alba si peste sa picuram un strop de ciocolata neagra topita. Pe acestea l-am invelit cu 50 grame ciocolata amaruie topita in 50 mililitri frisca, turnata deasupra cand este un pic racita si intinsa repede cu o lama de cutit, astfel incat sa ajunga sa curga si pe margini. In acest caz picuram frisca.

Se taie cu un cutit inmuiat in apa.

Galerie FOTO Tort de Cicolata Bicolor:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TrackBack URL

http://bunute.ro/tort-de-ciocolata-bicolor/trackback/

PAGE TOP