Acest tort aperitiv il stiu de la o buna prietena si fosta colega de servici, …multumesc Laura Ciocardel!
Ingrediente:
- 4 oua
- 300 g sunca praga sau pastrama taiate marunt
- 4 lg smantana
- 3 lg faina
- 2 ardei gras vara, iarna 4 castraveti acrii taiati si f bine storsi
- marar, patrunjel, cate 1 leg din fiecare,
- 1 leg ceapa verde sau o ceapa uscata iarna
- sare, piper.
- 20 g unt
Tort aperitiv
Se calesc un pic ceapa si ardeiul. Se bat ouale cu smantana se adauga untul moale si faina, se omogenizeaza bine.
Sunca se taie marunt la fel si verdeata. Se adauga peste oua: sunca, verdeata si ceapa calita, se potriveste de sare si piper.
Se pune hartie de copt intr-o forma de 20 cm si se toarna compozitia iar, optional, deasupra se pune cascaval ras. Se da la cuptor la foc mediu 180-200 gr, cca 25 min. Noi il servim cu ketchup (vezi aici reteta de Ketchup de casa natural-bio ), salata de rosii sau cu mujdei cu iaurt.
Galerie FOTO:
TrackBack URL
http://bunute.ro/tort-aperitiv/trackback/