Tort Amandina – delicios de bunut!!!!

Print Friendly, PDF & Email
asteptam un like, un share...
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://bunute.ro/tort-amandina/
INSTAGRAM

tort_amandina2

 

“Tort Amandina” de pe bunute.ro este asemanatoare cu “Amandina”, clasica prajitura cunoscuta prin cofetarii , doar ca este evident un tort si zic eu mai bunut :).

 

 

 

Tort Amandina – delicios de bunut!!!!

 

Blat:

4 oua
4 lg zahar
4 lg ulei
4 lg faina
2 lg cacao
1 praf copt

Crema:
  • 1 pachet unt
  • 400 gr crema ciocolata
Sirop:
  • 200 g zahar
  • 300 ml apa
  • esenta de rom (1 fiola sau o lgta)
Mod de preparare:

Se separa ouale si se bat albusele spuma se adauga zaharul si se con tinua pana se topeste zaharul.

Galbenusele se freaca cu ulei si se adauga la albuse dupa care se adauga si faina amestecata cu cacao si praf copt, se amesteca cu o lingura de sus in jos. Se pune in tava cu foaie de copt si se da la cuptor 5 min la foc mediu spre mare si inca 20 la foc mediu, se incearca cu paiul.
Crema de ciocolata se freaca cu unt.
Pentru sirop, se caramelizeaza zaharul se stinge cu apa si se adauga si esenta. Blatul se taie in 2 sau in 3 se insiropeaza si se unge cu crema. Deasupra eu pun frisca dar se poate imbraca in glazura de amandina.

Info despre tort amandina gasisi pe Wikipedia.

Galerie FOTO:

tort_amandina1tort_amandina2tort_ciocolata 

 

 

 

 

 

Trackback 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TrackBack URL

http://bunute.ro/tort-amandina/trackback/

PAGE TOP