Reteta Tort Delice

Print Friendly, PDF & Email
Reteta Tort Delice
asteptam un like, un share...
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://bunute.ro/reteta-tort-delice/
INSTAGRAM

Reteta Tort DeliceAm vrut sa incerc demult reteta Tort Delice, deoarece de cate ori primeam de la cineva drag, prajiturele Kinder Delice, acestea erau strasnic impartite si pazite si evident, niciodata destule!
Blatul este asemanator cu cel de la Tort Ferrero Rocher, desi data viitoare o sa incerc sa fac doar doua treimi din el, deoarece mi s-a parut cam gros. In principiu nu este decat compozitie de briose, deci nu ar trebui sa deranjeze prea mult grosimea, dar vreau sa vad cum iese.

Ingrediente pentru un Tort Delice de 26 centimetri:

BLAT Tort DeliceReteta Tort Delice

  • 3 oua
  • 130 grame de unt
  • 180 grame zahar
  • 150 mililitri lapte
  • 180 grame faina
  • 40 grame cacao
  • 1,5 plic praf copt
  • 2 plic zahar vanilinat

CREMA Tort Delice

  • 350 mililitri frisca lichida
  • 50 grame zahar pudra
  • 1 pastaie vanilie

Glazura Tort Delice

  • 100 mililitri frisca lichida
  • 200 grame ciocolata neagra
  • 50 grame cicolata nutella

Frisca pentru crema o punem in bolul de mixat, adaugam si pastaia de vanilie (taiem pastaia pe verticala, scoatem semintele si le adaugam in frisca laolalta cu pastaia golita). Punem la frigider pana terminam cu blatul.

Amestecam bine ouale cu zaharul si zaharul vanilinat, pana se albesc un pic. Adaugam laptele caldut si untul topit. Praful de copt si cacaoa le punem in faina si amestecam, dupa care o presaram in compozitia de oua. Omogenizam bine si punem in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor circa 30 de minute la 180 de grade, foc potrivit. Incercam cu scobitoarea dar o sa fie gata cand incepe sa crape in mijloc. Lasam sa se raceasca bine!

Scoatem frisca lichida de la frigider, o strecuram de semintele de vanilie, scoatem si pastaia. Adaugam  zaharul dupa care mixam pana se ingroasa frisca.

Taiem blatul in doua felii si ungem prima felie cu toata frisca obtinuta, acoperim cu cealalta felie si dam la rece pana facem glazura.
P: Vezi promotiile saptamani la eMAG

Punem frisca pentru glazura pe foc mic, iar cand se incinge adaugam ciocolata neagra si amestecam, dam la o parte de pe foc sau stingem focul si adaugam si nutella (totul trebuie sa dureze maxim 3 minute). Nu tinem pe foc pana se dizolva de tot ciocolata neagra, ea se va mai topi dat fiindca frisca este incinsa.

O tinem la foc pana ce patratelele se vor fi topit pe jumatate, dupa care stingem focul si amestecam continuu si se va transforma intr-o pasta de culoarea ciocolatei (eventual o putem tine pe ochiul aragazului pe care am lucrat dar stins).

Scoatem tortul din frigider, turnam o treime din glazura (masurat din ochi) si intindem catre margini sa curga si sa le acopere, eventual ridicam ceea ce curge pe farfurie, cu o paleta, si uniformizam marginile. Restul de glazura o lasam sa se mai intareasca un pic (3-4 minute), atat cat sa nu mai curga pe margini (eventual turnam esalonat) ideea este sa ramana deasupra, o turnam, dupa care dam la rece. Eu am oprit vreo 2 linguri de glazura si dupa ce s-a mai intarit (5 minute) am facut firicele ca décor. Sau puteti folosi pentru firicele, ceea ce recuperati in caz ca se prelinge pe farfurie. Avand nutella in compozitie nu se va intarii prea rapid.

Galerie FOTO Reteta Tort Delice:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TrackBack URL

http://bunute.ro/reteta-tort-delice/trackback/

PAGE TOP