reteta tort cu migdale si ciocolata

Print Friendly
reteta tort suedez cu migdale si ciocolata
asteptam un like, un share...
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://bunute.ro/reteta-tort-cu-migdale-si-ciocolata/
INSTAGRAM

reteta tort suedez cu migdale si ciocolata

Pentru aceasta reteta tort cu ciocolata si migdale m-am inspirat de la prajitura/tort de la Ikea.  Deci avem un tort suedez 🙂 .

 

Respectiva prajitura este una din preferatele mele si m-am gandit sa-i fac un mic “upgrade”, sa vedem ce iese. Si surpriza,…a iesit chiar mai buna decat originalul, parerea mea 🙂 .

 

 

Ingrediente pentru 8 portii:

  • 2 ciocolate cu lapte

– Pentru blat:

  • 150g migdale macinate
  • 150g zahar
  • 6 albuse

– Pentru crema:

  • 6 galbenuse
  • 120g zahar pudra
  • 300ml smantana grasa (35% – de-aceea pentru frisca)
  • 100g unt moalereteta tort suedez cu migdale si ciocolata
  • 1 lingurita de extract de vanilie (2 pliculete de zahar vanilat)

– Pentru caramel:

  • 30g migdale maruntite
  • 8 linguri de zahar

reteta tort cu migdale si ciocolata

Mod de preparare:

Se bat albusele spuma impreuna cu zaharul, dupa ce spuma se intareste, se adauga incet migdalele macinate.
Se pune hartie de copt intr-o tava de tort (24/26 centimetri) si se unge cu unt, se toarna 1/3 din compozitie si se da la cuptor circa 20 minute la 180 grade, foc mediu.
Se fac asa inca 2 blaturi.

Crema de vanilie: se bat la mixer galbenusele cu zaharul intr-o craticioara apoi se adauga si smantana, dupa care se pune la foc mic si se amesteca incontinuu pana cand incepe sa se ingroase. Se mai tine la foc circa 2 minute apoi se ia de pe foc si se incorporeaza treptat untul taiat cubulete si vanilia.

Se pune craticioara intr-o cratita mai mare in care am pus apa rece, sa se raceasca.
Se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar, dupa ce zaharul s-a topit, se adauga si migdalele macinate si se mai tine pe foc circa 1 minut.
Se toarna compozitia pe hartie de copt data cu ulei si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se marunteste bine si se amesteca in crema.
Se asambleaza tortul in forma in care am copt blaturile: se topeste pe baie de abur 1 ciocolata si jumatate si se toarna in forma de tort iar peste ea se pun blaturile si crema (blat, crema, blat, crema) se poate orna cu migdale macinate amestecate cu biscuiti zdrobiti sau cristale de zahar caramelizat fie cu fulgi de migdale, ciocolata rasa sau topita.

Galerie FOTO reteta tort cu migdale si ciocolata:

1 Comments

  1. violetasays: Reply

    Of ce bine arata. Poate reusesc si eu sa-l fac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TrackBack URL

http://bunute.ro/reteta-tort-cu-migdale-si-ciocolata/trackback/

PAGE TOP