Reteta de Pasca cu blat pufos

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Reteta de Pasca cu blat pufosIn copilarie, mancam pasca si ramaneau intotdeauna bucati din blat pe farfurie, deoarece compozitia de branza dulce era mai gustoasa. Asa ca imediat ce am descoperit varianta cu blat pufos, am stiut ca asa o voi face mereu.

Ingrediente pentru o pasca de intr-o tava rotunda de 26 centimetri:

Compozitia cu branza:

  • 700 grame branza dulce de vaci
  • 200 grame iaurt
  • 250 grame zahar
  • 6 oua
  • 1 lingura de faina
  • stafide dupa gust (eu am pus o ceasca de stafide inmuiate in prealabil)
  • ½ lingurita coaja de lamaie
  • vanilie

Aluat pentru blat

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri cu varf faina
  • 2 linguri ulei
  • vanilie
  • un praf de sare

Reteta de Pasca cu blat pufos

Amestecam branza cu iaurtul si zaharul, adaugam faina, ouale batute, stafidele, coaja de lamaie si vanilia. Omogenizam si turnam totul intr-o tava rotunda de 26 centimetri tapetata cu hartie de copt.

Pentru blat, separam ouale si batem albusele spuma, adaugam zaharul si facem bezea.

P: Lichidari de stoc la eMAG emag

Galbenusele le amestecam cu uleiul si sarea si le turnam peste albuse, punem si vanilia iar dupa ce omogenizam adaugam si faina pe care o vom incorpora cu o lingura amestecand de sus in jos.

Compozitia pentru blat o asezam usor cu o lingura, deasupra compozitiei de branza din tava si incercam sa intindem usor sa acoperim toata compozitia de branza.

Dam la cuptor la foc portrivit (180-200 grade) circa 50-55 minute, asezand tava sus de tot.

Dupa ce se raceste foarte bine o scoatem din forma si o intoarcem cu branza in sus. Se poate orna cu ciocolata, zahar caramelizat.

Galerie FOTO Reteta de Pasca cu blat pufos

The Author

bunute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

bunute.ro © 2014 bunute.ro
Copyrighted.com Registered & Protected 
NVGZ-QWJP-JWPU-RZWX