prajitura cu ciocolata

Print Friendly, PDF & Email
prajitura cu ciocolata
asteptam un like, un share...
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://bunute.ro/prajitura-cu-ciocolata/
INSTAGRAM

prajitura cu ciocolata

 

Aceasta este o prajitura cu ciocolata pe care o fac repede, de cate ori vrem ceva bun, iar crema o fac dupa gustul nostru.

 

 

 

 

Ingrediente pentru 20 bucati:

Blatulprajitura cu ciocolata

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 50 ml ulei

Crema

  • 3 oua
  • 100 grame ciocolata neagra ( minim 70% cacao)
  • 100 grame untprajitura cu ciocolata6
  • 100 grame zahar
  • 2 linguri cacao
  • esenta rom

Sirop

  • 100 grame zahar
  • 250 mililitri apa
  • esenta rom

prajitura cu ciocolata

Separam ouale pentru blat si batem albusele spuma, adaugam 4 linguri de zahar si batem cu mixerul pana devine ca si compozitia de bezea. Galbenusele le amestecam cu uleiul, le punem peste albuse si le incorporam. Faina o amestecam cu o lingura de cacao si o adaugam la compozitia de mai sus, amestecam usor de sus in jos. Punem compozitia intr-o tava de 25/35 centimetri, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (200 grade) circa 25 minute, dupa care scoatem si facem proba cu scobitoarea.

Pentru sirop, punem 100 grame zahar intr-un ibric, pe foc si il caramelizam dupa care punem 250 mililitri apa si esenta de rom dupa gust, stingem focul si punem la rece.

Pentru crema, topim untul pe foc mic si adaugam si ciocolata, bucatele, dupa ce se topeste ciocolata dam de pe foc si adaugam si 2 linguri de cacao, punem la rece.

Separam ouale pentru crema si batem albusele spuma, adaugam 100 grame de zahar si batem pana devine ca si compozitia de bezea si adaugam si galbenusele, le incorporam (compozitia ramane aproape la fel de tare).

Cand se raceste ciocolata la temperatura camerei o adaugam peste albuse si galbenuse si amestecam, adaugam si esenta de rom, dupa care dam la rece.

Blatul il taiem pe mijloc, ca pentru tort si asezam primul strat in forma, il insiropam cu jumatate din sirop, dupa care ungem cu 2/3 din crema, asezam si celalalt strat de blat, il insiropam si punem si restul de crema. Dam la rece cel putin 2 ore. Putem pune in crema din mijloc, visine din visinata taiate marunt si stoarse bine (daca facem numai pentru adulti), nuca macinata si prajita un pic, stafide, alune. Poate fi ornata cu dulceata, fructe de padure, frisca sau cu ceea ce ati pus in crema din mijloc.

Galere FOTO:

 

2 Comments

  1. Valisays: Reply

    Eu nu ma mai satur! ce sa fac,…inevitabil trebuie sa degust,..grea povarea 🙂

  2. crinasays: Reply

    Vreau si eu. Unde se da ca vin acum. Arata asa bine ca-mi vine sa musc din ecran 🙂 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TrackBack URL

http://bunute.ro/prajitura-cu-ciocolata/trackback/

PAGE TOP