Melanzane alla parmigiana-vinete cu branza si cascaval in sos de rosii

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Melanzane alla parmigianaAcest fel de mancare, melanzane alla parmigiana, l-am gustat prima data in Italia acum 4 ani. Recent, pe un post TV, am urmarit o emisiune in care un bucatar italian pregatea acest fel de mancare.

 

Este o mancare care se gateste frecvent in zonele rurale din Italia si este foarte gustoasa. Eu am folosit ingrediente mai “pitoresti”.

 

 Ingrediente pentru 8 portii Melanzane alla parmigiana:

  • 1,5 kilograme vinete;
  • 300 grame cascaval de oaie (parmigiano)
  • 200 grame branza de oaie (mozzarella)
  • 1 litru sos de rosii
  • 4 catei usturoi
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 lingurita busuioc
  • ½ lingurita piper
  • ½ lingurita rozmarin
  • 30 mililitri ulei

Spalam vinetele si le feliem pe rotund la circa 1 centimetru (am vazut unele retete care recomanda taierea pe lung, in Italia am mancat taiate pe rotund si la TV arata la fel, pentru ca branza si sosul de rosii sa patrunda cat mai mult). Le punem in apa cu sare sa isi lase iuteala iar mai apoi le punem la scurs intr-o sita de plastic. Acest pas este foarte important, altfel vom avea in tava o ciorba de vinete.

Punem vinetele intr-o tigaie sau pe gratar si le rumenim un pic.

Intr-o craticioara incingem uleiul si punem catei de usturoi pisati, ii lasam 2 minute si adaugam si ceapa taiata marunt. Dupa ce se rumeneste ceapa adaugam si sosul de rosii cu foarte putina sare (atentie la sare, vor fi sarate si vinetele si branza si cascavalul), lasam pe foc mic circa 15 minute, dupa care adaugam condimentele si mai lasam 2-3 minute.

Elefant.ro - Premium

Dam branza si cascavalul pe razatoarea mica si le amestecam, vom imparti branza si sosul in trei parti iar vinetele in patru.

Punem intr-o tava de 26/36 centimetri, un strat de branza, un strat de sos de rosii, 2 straturi de vinete, apoi punem un strat de sos de rosii, un strat de branza, 2 straturi de vinete, un strat de sos de rosii si deasupra branza.

Dam la cuptor la foc mediu spre mic 45 minute, iar mai apoi inca 10 minute, la foc mediu spre mare ca sa se rumeneasca frumos. Se poate servi cu ketchup.

Italianul pune parmigiano intre straturi si mozzarella deasupra, eu m-am gandit sa o amestec, e bun oricum.

Galerie FOTO Melanzane alla parmigiana:

 

Summary
Recipe Name
Melanzane alla parmigiana sau vinete cu branza in sos de rosii
Published On
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)

The Author

bunute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

bunute.ro © 2014 bunute.ro
Copyrighted.com Registered & Protected 
NVGZ-QWJP-JWPU-RZWX