Mancare de mazare

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

  
mancare de mazare

 

Mancare de mazare, o reteta ce-i aminteste, sotului meu, de copilarie, cand printre cartofi prajiti si cartofi prajiti mai servea si cate un fel de mancare gatita…

 

 

 

 

 

Ingrediente pentru 6 portii de mancare de mazare:

  • 500 grame ceafa porc
  • 1 kg boabe mazare
  • 2 buc. morcovi
  • 2 buc. ceapa
  • 2 buc. ardei gras
  • 1 leg. marar
  • 300 grame rosii sau suc de rosii
  • 5 linguri ulei

Taiem carnea bucati si o rumenim un pic in ulei intr-o oala.  Dupa ce carnea s-a rumenit, adaugam ceapa taiata marunt si un praf de sare. Asteptam sa devine ceapa aurie si adaugam ardeiul taiat marunt, iar atunci cand se inmoaie si ardeiul punem morcovul dat pe razatoarea fina. Mie im place sa las si cateva rondele de morcov.

Dupa ce adaugam morcovul, lasam 2 minute si adaugam apa cat sa acopere toate ingredientele din oala, punem capacul si lasam la foc mic circa 15 minute. Adaugam boabele de mazare si apa cat sa o acopere, dupa ce fierb (10 minute) adaugam rosiile pasate sau sosul de rosii (eu am folosit rosii pasate). Dupa cele 10 minute bagam oala la cuptor, la foc mic, circa 20 minute. Adaugam sare dupa gust si mararul taiat marunt.

De aceasta data sotul meu a fost si bucatar!!!

Galerie FOTO Mancare de mazare:

Related Post

The Author

bunute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

bunute.ro © 2014 bunute.ro
Copyrighted.com Registered & Protected 
NVGZ-QWJP-JWPU-RZWX