Gogosi in glazura de ciocolata

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Sunt gogosi pline care pot fi acoperite cu orice: zahar, ciocolata, glazura…

Ingrediente pentru 15 buc.:gogosi in glazura de ciocolata

  • 250 ml lapte
  • 60 g zahar
  • 25 g drojdie
  • 1 ou
  • 40g unt
  • 500g faina
  • Un praf sare
  • Coaja de lamiae
  • Vanilie

Incalzim un pic laptele si il punem intr-un castron, adaugam drojdia si zaharul, amestecam bine sa se dizolve si lasam la crescut. Dupa ce apare o spuma deasupra, semn ca drojdia s-a activat, punem oul batut, untul topit,  vanilia si coaja de lamaie si omogenizam. 

Cernem deasupra faina si un praf de sare si framantam. Acoperim castronul si lasam la crescut la loc cald. Dupa ce si-a dublat volumul, formam niste bile de cca 3-4 cm diametru pe care le asezam pe o tava unsa cu ulei si lasam iar la crescut.

Dupa ce vedem ca au crescut la 5-6 cm le luam cu grija sa nu le apasam prea mult si le punem la prajit in baie de ulei (intr-o cratita sau tigaie foarte inalta cu fundul de aprox. 24 centimetrii, punem cel putin 300 ml ulei), la foc mediu spre mare.

Se prajesc relativ repede, pe ambele parti si le scoatem pe servetele, sa absoarba uleiul ramas pe gogosi. Se pot pudra cu zahar sau acoperii cu glazura.

The Author

bunute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

bunute.ro © 2014 bunute.ro
Copyrighted.com Registered & Protected 
NVGZ-QWJP-JWPU-RZWX