Focaccia de post

Print Friendly, PDF & Email
Focaccia de post
asteptam un like, un share...
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://bunute.ro/focaccia-de-post/
INSTAGRAM

Focaccia de postIn incercarea mea de a-l face pe fiul meu sa tina post, am preparat o “pizza” de post (asa cum ii spune el), mai precis focaccia de post.

Se poate inlocui apa din compozitie, cu lapte. Se pot folosi, ca topping, tot felul de branzeturi sau se poate trata cu niste usturoi pisat.

Ingrediente pentru Focaccia de post:

– 400 g faina
– 250 ml apa
– 25 g drojdie de bere (un cub drojdie proaspata sau un plic drojdie uscata)
– 3 linguri ulei masline
– 2 lingurite zahar
– 1 lingurita sare
– 1 lingurita busuioc uscat
– 1/2 lingurita cimbru uscat
– 1 lingurita oregano
– 3 rosii potrivite, pentru decor.

P: Electrocasnice pentru bucatarie la eMAG emag

Pentru saramura:
– 1 lingura ulei masline
– 2 linguri apa clocotita
– 1 lingurita sare mare

Incalzim un pic, 100 mililitri de apa si o punem intr-un castron mare de circa 4 litri, dizolvam drojdia dupa care adaugam o lingurita de zahar.
Punem un servet deasupra si lasam in loc calduros, sa creasca. Dupa circa 20 minute ar trebui sa faca o spuma deasupra, semn ca drojdia s-a activat, punem si restul de apa calduta.
Adaugam sarea si mirodeniile in faina si turnam totul in ploaie peste drojdie, amestecand pana la omogenizare. Obtinem un aluat moale pe care il mai lasam la crescut inca o ora, pana isi dubleaza volumul. Intr-o tava de 24/39 centimetri, punem foaie de copt si adaugam aluatul pe care il intindem cu mana sa acopere toata tava, cat de uniform putem. Intr-o cescuta punem 2 linguri de apa fiarta si dizolvam 1 lingurita de sare, punem apoi si 1 lingura de ulei de masline si o turnam peste aluatul din tava, presaram deasupra o lingurita de zahar. Mai putem presara un pic din mirodeniile pe care le-am folosit in interiorul aluatului si mai lasam la crescut 30 de minute.
Dupa ce a crescut, ornam cu rosii si dupa preferinta putem pune masline, ciuperci, ceapa (un pic rumenita in tigaie).
Dam la cuptor la foc mediu circa 30-35 minute.

Focaccia va avea o grosime de aproximativ 3 centimetrii, daca o doriti mai subtire, o puteti intinde intr-o tava de 39/39 centimetrii (cea de la aragaz).

Galerie Foto Focaccia de post:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TrackBack URL

http://bunute.ro/focaccia-de-post/trackback/

PAGE TOP