Ecler cu vanilie si ciocolata

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Ecler cu vanilie si ciocolataUn ecler cu vanilie si ciocolata facut in casa are un gust deosebit, cine nu a incercat ar trebui sa o faca pentru a se convinge cat de usor se fac si cat de diferite sunt de cele din comert.

Eu obisnuiam sa iau coji de eclere gata facute si sa le umplu in casa, dar mai nou imi fac singura si cojile pentru ca sunt mult mai bune!

Ecler cu vanilie si ciocolata

Ingrediente pentru aproximativ 30 eclere mici sau 15 mari:

Pentru aluat:

  • 200 mililitri apa
  • 125 grame faina Grania
  • 120 mililitri ulei sau 100 grame untEcler cu vanilie si ciocolata
  • 4 oua
  • Un praf sare

Pentru crema:

  • ¬Ĺ litru lapte
  • 3 oua
  • 70 grame faina
  • 100 grame zahar
  • Vanilie (o pastaie sau 3 pliculete)

Pentru glazura:

  • 100 mililitri frisca lichida
  • 100 grame ciocolata neagra (daca vreti sa faceti eclere cu ness folositi ciocolata alba in care puneti o lingurita de ness)

Aluatul:

Se pune apa pe foc se adauga uleiul (untul) si sarea, se lasa sa fiarba si se adauga si faina toata amestecand energic pentru a omogeniza cat mai bine. Se mai lasa 2-3 minute pe foc amestecand incontinuu ca sa iasa cat mai mult apa din aluat si dupa ce se mai ingroasa il dam la rece.
Dupa ce s-a racit la temperatura camerei se adauga, unul cate unul, ouale dupa fiecare amestecam bine.
Punem aluatul intr-un posh si formam eclerele pe o tava tapetata cu hartie. Pentru eclere mici formam niste bastonase de 5-6 centimetrii iar pentru cele mari de circa 10 centimetrii si late de circa 2 centimetrii, dam la foc mediu (180 grade) aproximativ 20 minute dupa care deschidem usor cuptorul si le intepam, cate o data, pe fiecare cu un bat de frigarui sau o scobitoare, pentru a se usca in interior, mai lasam inca 10 minute. Eu folosesc o tava dreptunghiulara pentru ca in cea patrata nu se coloreaza toate uniform.

Crema:

Punem laptele pe foc mic, adaugam vanilia si lasam sa fiarba. Batem ouale cu zaharul intr-un castron si adaugam si faina, dupa aceea le turnam peste laptele de pe foc amestecand incontinuu sa nu se formeze cocoloase. Amestecam pana se ingroasa ca o smantana si se dezlipeste de pe peretii vasului, dupa care dam la rece.

Glazura:

Punem pe foc mic un vas in care turnam frisca cand se incalzeste un pic punem ciocolata bucatele si o topim, stingem focul si amestecam bine cat sa se omogenizeze.
Taiem cojile de eclere pe jumatate si le umplem cu crema si turnam deasupra ciocolata topita.

Galerie FOTO Ecler cu vanilie si ciocolata:

The Author

bunute

1 Comment

Add a Comment
  1. Ceva clasic si bun, imi aduce mult aminte de cele facute in casa. Nu-mi amintesc sa mai fi mancat unul de foarte mult timp, abia de-mi mai aduc aminte sa mai cumpar din cand in cand cate un astfel de ‘rasfat’. Dar o sa-mi fac timp si o sa prepar unul, arata super. O sa salvez linkul pentru orice eventualitate.
    Multumim de reteta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

bunute.ro © 2014 bunute.ro
Copyrighted.com Registered & Protected 
NVGZ-QWJP-JWPU-RZWX