dulceata de zmeura de casa

asteptam un like, un share...
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://bunute.ro/dulceata-de-zmeura/

dulceata de zmeura de casa_8Dulceata de zmeura, chiar daca are samburi mai multi, este mult mai gustoasa si mai densa decat cea de capsuni.

 

Reteta e clasica: o farfurie de zmeura + o farfurie de zahar, adica cat zahar atata zmeura, plus 1 plic sare de lamaie. Este de preferat sa folosim sarea de lamaie (pentru ca zeama de lamaie inmoaie compozitia) da o culoare frumoasa, taie din dulce si are efect de conservant.

 

dulceata de zmeura de casa 

Pentru gem la 3 kg de zmeura pun 1 kg zahar+sare lamaie

Mai intai pregatesc borcanele de 400 gr, cam 3 ptr fiecare kg de zmeura

La dulceata…

Zmeura cu zaharul le pun in 4 cratite pe aragaz, dar sa nu depaseasca 5 cm inaltime compozitia din cratita, si le las la foc iute 10 min si inca vreo 10 la foc mic, amestecand din cand in cand. Este gata cand din lingura cu care amestec, cade picatura si nu se imprastie.

Pun un varf de sare de lamaie in fiecare borcan si torn compozitia, aceasta este initial subtire dar se va ingrosa cand se va raci. Pun capacele peste dulceata fierbinte.

Nu este nevoie sa le zdrobim deoarece ele oricum se vor inmuia, zmeura nu este la fel de mare si solida ca si capsuna.

 

La fel ca la dulceata de capsuni (vezi aici articolul), doar o indoi cu un pic de apa si gata ptr inghetata!!!

Dulceata se mai poate consuma cu briose de ciocolata si clatite.

 

Galerie Foto:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TrackBack URL

http://bunute.ro/dulceata-de-zmeura/trackback/

PAGE TOP