Drob de pui

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Drob de puiAm combinat mai multe retete si am obtinut aceasta reteta pe placul meu, pentru ca numai eu mananc Drob de pui in familia mea…

 

Ingrediente Drob de pui pentru o tava dreptunghiulara (de cozonac):

  • 800 grame ficatei de pui
  • 400 grame pipote si inimi de pui
  • 200 grame piept de pui dezosat (o jumatate de piept)
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura faina
  • 7 oua crude si 3 fierte
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 morcov
  • 1 ceapa uscata
  • sare dupa gust
  • 1 lingura legume uscate

Curatam ceapa uscata si morcovul, spalam ficateii si le punem pe toate intr-o cratita cu apa la fiert.

Spalam pipotele si pieptul de pui si le punem intr-o alta craticioara la fiert, cu o lingura de legume uscate. Le lasam sa fiarba 25 minute, pipotele chiar mai mult.

Intre timp curatam si spalam ceapa verde, usturoiul si verdeata, le tocam marunt si le punem intr-un castron mai mare (4 litri).

P: Lichidari de stoc la eMAG emag

Dupa ce fierb organele, le dam la rece iar mai apoi le tocam prin masina de tocat sau robot. Daca tocam la robot, adaugam ouale batute impreuna cu smantana si faina, peste carne, ca sa o duca aparatul (eventual impartim toate ingredientele in doua jumatati).

Dupa ce le tocam le punem in castronul mare peste verdeata si ceapa, punem si sare dupa gust si amestecam.

Punem totul intr-o tava (de cozonac) tapetata cu hartie de copt iar in mijloc punem ouale fierte si le impingem in centrul compozitiei. Dam la cuptor la foc mediu (180 grade) circa 1 ora si 15 minute, spre sfarsit putem da focul un pic mai iute (5 minute) sa se rumeneasca.

Galerie FOTO Drob de pui:

 

The Author

bunute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

bunute.ro © 2014 bunute.ro
Copyrighted.com Registered & Protected 
NVGZ-QWJP-JWPU-RZWX