Cozonac cu nuca si cacao model belgian

asteptam un like, un share...
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://bunute.ro/cozonac-cu-nuca-si-cacao-model-belgian/
INSTAGRAM

Cozonac cu nuca si cacao model belgian

Cozonac cu nuca model belgian

Reteta este aproape la fel ca cea cu nuca si cacao simpla. Difera si faptul ca aceasta reteta este adaptata ptr masina de paine (gasiti aici ceva asemanator cu ce folosesc acum).

 

Ingrediente:

Pentru 2 cozonaci potriviti

  • 700g faina GraniaCozonac cu nuca si cacao model belgian
  • 4 galbenuse (dupa ce le bat opresc o lingura ptr uns)
  • 12 lg zahar
  • 1,3 cub drojdie
  • 3 plic zahar vanilinat
  • 400ml lapte
  • coaja de la o lamaie
  • 100g unt
  • 1 praf sare

Crema:Cozonac cu nuca si cacao model belgian

  • 4 albuse
  • 5 lg zahar
  • 2 plic zahar vanilinat
  • esenta rom
  • 2 lg cacao
  • 150g nuca macinata

Pentru uns:

  • 1 lg din gabenusul batut ptr aluat
  • 2 lg lapte
  • 1 zahar vanilinat

Cozonac cu nuca si cacao model belgian

Cozonac cu nuca si cacao model belgianSe dizolva drojdia in 5 lg lapte cald si 2 lg zahar si se pune la crescut langa un ochi aprins de aragaz. In restul de lapte se dizolva zaharul si cel vanilinat se pune coaja de lamaie, ouale batute si se pune in masina de paine. Cozonac cu nuca si cacao model belgianDeasupra se pune drojdia (dupa ce a facut ca o spuma, la crescut), faina cernuta si untul in care am pus un praf de sare. In timp ce se pregateste aluatul facem crema. Batem albusele spuma cu zaharul si adaugam nuca si cacao plus esentele, dupa care amestecam usor de sus in jos cu o lingura pana se omogenizeaza.
Dupa ce a terminat masina de facut aluatul, scoatem jumatate si pe masa unsa cu ulei facem o foaie de cca 1,5-2 cm grosime pe care intindem jumatate din compozitia de crema, rulam ca pe o rulada dupa care taiem totul pe mijloc pe verticala. Obtinem 2 fasii pe care le impletim intre ele iar capetele le  indoim dedesubt, punem in tava tapetata cu hartie. Procedam la fel si cu celalalt…
Lasam la crescut in tava 15-20 min. dupa care ungem cu galbenusul cu lapte si bagam la cuptor la foc mediu 10 min mai apoi la foc mediu-mic inca vreo 35-40 min.

 

Galerie FOTO:

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TrackBack URL

http://bunute.ro/cozonac-cu-nuca-si-cacao-model-belgian/trackback/

PAGE TOP