Cozonac cu nuca de casa

Print Friendly, PDF & Email
asteptam un like, un share...
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://bunute.ro/cozonac-cu-nuca-de-casa/
INSTAGRAM

Cozonac cu nuca de casa

 

Pentru ca mamaia internauta incepuse sa ”imbunatateasca” reteta minunata de Cozonac cu nuca de casa, pe care o facea de ani de zile, ne-am simtit obligati sa salvam vechea reteta …si sa o facem impreuna, eu si sotul meu!!

 

 

Ingrediente Cozonac cu nuca de casa:

Pentru 2 cozonaci mari sau 3 mai micuti.Cozonac cu nuca de casa

  • 1 kg faina Grania
  • 2 cub drojdie proaspata sau 2 pliculete uscata
  • 500ml lapte gras
  • 200 gr unt sau untura
  • 350 g zahar tos
  • 5 galbenuse plus 1 la uns
  • 1 lgta sare
  • coaja de la o lamaie si o portocala,
  • 2 plic zahar vanilinat

Pentru crema de nuca Cozonac cu nuca de casa

  • 100 g zahar
  • 200g nuci macinate
  • esenta rom
  • 2 plic zahar vanilinat
  • 4 lg cacao
  • 5 albuse

Crema cacao: se bat albusele spuma cu zahar si cel vanilinat, dupa care se adauga nuca amestecata cu cacao si esentele amestecand usor de sus in jos cu lingura.

Cozonac cu nuca de casa

Aluatul: Intr-un vas de cca 4 l punem drojdia si peste adaugam 5 lg lapte caldut si 2 lg faina, amestecam si punem la cald langa un ochi de aragaz aprins, cca 20-30 min pana se dubleaza si face bule.

Restul de lapte il incalzim si dizolvam zaharul dupa care punem si esentele si coaja de la fructe. Dupa ce creste maiaua punem deasupra laptele si galbenusele batute, omogenizam si incepem sa adaugam faina cernuta pana se ingroasa pentru a fi framantata.

Mai framantam cca 15-20 min. timp in care adaugam Cozonac cu nuca de casatreptat untul topit in care am pus sarea. Dupa aceea trebuie lasat la crescut 30 min la loc cald.

Scoatem aluatul si lucram pe masa unsa cu ulei, il impartim in 4 si intindem foi de cca 1 cm pe care le ungem cu crema si le rulam, pentru ca mai apoi luam 2 rulouri le invartim intre ele rezultand astfel 1 cozonac, procedam la fel si cu celelalte 2 rulouri, apoi ii punem in tava tapetata cu hartie de copt si ii mai lasam sa creasca 15 min.

Batem ultimul ou si punem 2 lg lapte si 1 lg zahar, ungem cozonacii si ii punem la cuptor 5 min la foc mediu-mare si apoi inca 40 min la foc mediu-mic. Ii incercam cu scobitoarea, dar nu deschidem decat dupa 30 min usa la cuptor!!

Pofta Buna!….

 

Galerie FOTO Cozonac cu nuca de casa:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TrackBack URL

http://bunute.ro/cozonac-cu-nuca-de-casa/trackback/

PAGE TOP