Aceste cornulete de post sunt la inceput crocante iar pe masura ce le lasati sa stea, devin mai fragede.
Din aceste ingrediente ies in jur de 36 bucati, o tava de cuptor de 39 centimetri. Pot fi umplute si cu gem sau cu nuca.
Cornulete de post
- 400 grame faina (300 de grame in aluat si 100 grame pentru masa de lucru)
- 150 mililitri ulei
- 100 mililitri bors
- 1 plic drojdie
- 1 lingura zahar
- coaja de lamaie
- vanilie
- 1 praf sare
- 150 grame rahat sau nuca, gem.
Punem drojdia intr-un castron si punem zaharul peste, amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam si uleiul, apoi borsul, esentele si coaja de lamaie, amesteam. Faina o cernem deasupra in timp ce amestecam, o sa inceapa sa se dezlipeasca de pe castron si dupa ce punem circa 300 de grame din faina, obtinem aluatul final.
Impartim aluatul in trei si formam trei bile. Le luam pe rand, le intindem sub forma de cerc de circa 30 centimetri si le taiem in fasii. Punem rahat (bucatele de 2 centimetrii) sau ce dorim sa punem, in partea mai lata a fasiilor, rulam cornuletele, le indoim un pic capetele si le asezam pe foaie de copt, in tava. Le lasam 15-20 de minute la loc cald sa creasca un pic dupa care le dam la cuptor.
In mod normal ele stau la foc potrivit (180-200 grade) cam 20 de minute sa ramana albe, dar eu le las mai mult un pic si le rumenesc mai tare. Le asez sus de tot in cuptor ca sa nu se arda.
Le scoatem din cuptor si le pudram cu zahar, mai putin daca punem inauntru rahat si mai mult daca punem nuca sau gem.
Galerie FOTO Cornulete de post:
TrackBack URL
https://bunute.ro/cornulete-de-post/trackback/