Ciorba de fasole de post

Print Friendly, PDF & Email
Ciorba de fasole de post
asteptam un like, un share...
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://bunute.ro/ciorba-de-fasole/
INSTAGRAM
Ciorba de fasole de postLa balul bobocilor am fost intrebata cat marar se pune in ciorba si am raspuns “o legatura”, toata lumea a ras…dar eu stiam de la mama ca la ciorba de fasole, cea cu perisoare sau la cea de legume, primavara, da un gust foarte bun mararul, pentru cei carora le place mararul.

 

Asa ca eu in continuare folosesc marar la ciorba de fasole de post, iar baietii mei sunt foarte incantati, daca s-ar putea sa aiba zilnic ciorba de fasole cu marar la masa ar fi minunat.

Ingrediente pentru o oala de 3 kg:Ciorba de fasole de post

  • 500 g fasole uscata, cu bob lat
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina potrivita
  • 2 cartofi rosii (daca vreti zeama mai subtire, inlocuiti cu dovlecel)
  • 1 ceapa mare sau 2 mici
  • 1 ardei gras mareCiorba de fasole de post
  • 500 grame rosii
  • 6 linguri ulei
  • 1 legatura marar
  • cimbru, piper dupa gust (nu mai mult de ½ lingurita)
  • sare dupa gust
Mod de preparare ciorba de fasole de post:

Spalam fasolea si o punem la inmuiat de seara, schimbandu-i apa de inmuiat de 2 ori, eu o schimb inainte sa ma culc si dimineata cu 2 ore inainte sa o pun la fiert. Asta nu este o regula, o puteti pune la fiert imediat, dar trebuie schimbata apa la fiert de 2 ori si se pierde din gust. Punem fasolea intr-o oala de 3 kilograme si umplem cu apa cam 3 sferturi din oala, acoperim cu un capac si lasam la foc potrivit pana clocoteste iar mai apoi lasam focul mai domol, punem putina sare.
Curatam legumele, radacinoasele le putem pune cand fasolea incepe sa se inmoaie un pic (daca fasolea a fost lasata la inmuiat, dupa 20 minute, daca nu, dupa 50 minute).

Eu recunosc ca sunt lenesa si pun radacinoasele intregi, dupa care le scot si le trec prin taietorul de legume, dar le puteti taia de crude si adauga asa.


Incercam 3-4 boabe si cand vedem ca sunt aproape fierte, adaugam si cartoful, taiat cubulete.
Tocam marunt ceapa si ardeiul gras si le punem intr-o craticioara cu uleiul, pe foc, le lasam pana ceapa devine sticloasa, dupa care adaugam rosiile tocate si lasam circa 10-15 minute la foc mic (pana fierbe si cartoful din ciorba). Adaugam ceapa si ardeiul in oala, potrivim de sare, punem cimbru si piper si mai lasam 5 minute la foc mic, stingem focul si adaugam mararul taiat marunt.

Galerie FOTO ciorba de fasole de post:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TrackBack URL

http://bunute.ro/ciorba-de-fasole/trackback/

PAGE TOP