Carnati de casa

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

carnati de casaLa noi in casa nu se fac carnati decat de Craciun, pacat…sunt asa de buuuuni.

Este deja o traditie pentru care ne rezervam timp in fiecare an si ii facem impreuna, toata familia, pentru ca merge mai repede daca sunt cel putin doua persoane.

Eu fac carnati de casa doar din carne de porc dar se poate pune jumatate porc si jumatate vita.

 

 

Ingrediente aproximate pentru 10 metri de mate (difera in functie de grosimea matelor):

  • 6 kilograme de carne de porc (eu prefer fleica)
  • 10 metri mate subtiri de porc
  • 3 capatani mari usturoi
  • 1 lingura ienibahar macinat
  • 1 lingura coriandru
  • ½ lingura cimbru
  • 1 lingura piper negru macinat
  • 2 linguri boia ardei dulce (sau picanta)
  • 1 lingura sare (sau dupa gust)

Intr-un castronel cu apa rece punem matele la desarat si hidratat, cel putin 20 minute.

Curatam usturoiul si ii scoatem mijlocul din fiecare catel (pe care oricum nu il putem digera), dupa care il punem la fiert in 500 mililitri apa. Ii oprim focul cand se inmoaie putin si il zdrobim in apa in care a fiert.

Tocam carnea si adaugam mirodeniile, dupa care incepem sa amestecam adaugand treptat usturoiul cu apa in care a fiert.

Aranjam masina de tocat cu teava pentru carnati, punem carne in ea si invartim cat sa iasa un pic de carne pentru a putea rula matele.

Dupa ce am rulat un mat intreg, la capatul ramas facem nod si incepem sa umplem, tinand cu o mana carnatul. Trebuie sa avem grija sa nu umplem prea mult, nu trebuie sa fie indesati prea rau fiindca vor crapa la prajit. La fiecare 20 centimetri vom invarti pentru a separa unul cate unul carnatii. Dupa ce am umplut cu toata carnea ii punem pe o sfoara atarnati cel putin 10-12 ore, la rece, dupa care ii putem servi, ii putem afuma sau pastra la congelator.

Anul urmator o sa pun si o lingura de bicarbonat, am auzit ca ar iesi mai pufosi!

Galere FOTO Carnati de casa:

 

Summary
Recipe Name
Carnati de casa
Published On
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)

The Author

bunute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

bunute.ro © 2014 bunute.ro
Copyrighted.com Registered & Protected 
NVGZ-QWJP-JWPU-RZWX