Briose cu cacao – (si laptic!)
Pentru ca nepotica mea incepuse sa descopere tainele bucatariei si cocea non-stop briose….baiatului meu i s-au trezit instinctele de “master chef” si am inceput si noi, evident!!
Ingrediente pentru 30 briose normale:
- 200g faina Grania
- 250g zahar tos
- 4 oua mari (eu le prefer pe cele din comert la prajituri si nu pe cele de tara…nu dati tare!!)
- 250g unt
- 50g cacao Van
- 1 praf copt
- 40 ml lapte
- 4 plic zahar vanilinat
Mode de preparare:
Se freaca untul cu zaharul pana se albeste, se pun ouale deja batute si se adauga treptat faina in care am pus praful de copt si cacao. Se adauga si laptele in care am dizolvat zaharul vanilinat.
Se ung formele cu unt si se tapeteaza cu zahar, se umplu ¾ si se dau la cuptor la foc mediu spre mare 5 min. iar mai apoi inca 10-15 min la foc mediu.
Se pot unge cu dulceata de capsuni, cu crema de ciocolata sau vanilie.
Eu atunci cand le scot si sunt calde le bag in interior un patratel de ciocolata amaruie.
Info despre briose si pe Wikipedia EN.
Trackback 1
TrackBack URL
http://bunute.ro/briose-cu-cacao/trackback/